НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

МАЙ. 16, 2019 20:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

Microsoft разработва децентрализирана система за идентичност, базирана на Биткойн.


Тя има за цел значително да подобри сигурността и контрола, като същевременно постига десетки хиляди операции в секунда. Удостоверенията за самоличност в новата система ще бъдат изцяло притежавани и контролирани от потребителя.

Повече от година, Microsoft експериментира с различни технологии за създаване на нов тип системи за цифрови идентичности, които ще повишат поверителността, сигурността и контрола.

В крайна сметка, технологичният гигант определи, че Биткойн е единствената технология с характеристики, способни да управляват една наистина световна децентрализирана система за идентичност.На 14-ти май 2019 г. Алекс Симънс, вицепрезидент по управление на програмите, обяви:

Днес обявяваме предварителен преглед на DID мрежа, базирана на Sidetree, наречена ION (мрежа за идентифициране на идентичност), която се изпълнява на върха на блокчейна на Биткойн въз основа на възникващ набор от отворени стандарти, които сме разработили, работещи с много от нашите партньори във Фондация за децентрализирана идентичност.


Като Симънс добави:

Този подход значително подобрява [ефективността] на DID системите, за да постигне десетки хиляди операции в секунда.


За да създаде мащабируем основополагащ слой за напълно децентрализирани идентичности, Microsoft, в сътрудничество с Фондацията за децентрализирана идентичност, въвежда ION и официално го описва по следния начин:

ION е публична, [нямаща нужда от разрешения], децентрализирана идентификационна (DID) мрежа, която прилага блокчейн-агностичния Sidetree протокол върху Биткойн (като слоя "слой 2"), за да поддържа DID / DPKI в мащаб.


Освен че няма нужда от разрешения и е децентрализиран, един от ключовите моменти на ION е, че той е изцяло базиран на BTC и няма да има продажби на токени. В действителност, документацията в GitHub посочва следното:

ION не въвежда нови токени / монети - Биткойн е единствената стойностна единица, която има отношение към функционирането на верижните аспекти на мрежата ION.


Според Симънс, новата система за идентификация ще позволи на потребителите безпроблемен достъп до всички приложения в техния цифров свят. Системата ще бъде самостоятелна, в която потребителите ще бъдат собственици на личните си данни.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $100 милиона в BTC

Големият притежател на криптовалута току-що изпразни Биткойн портфейл, прехвърляйки 9,000 BTC на стойност 106 милиона долара срещу такса от едва $ 1,16.Първоначално трансферът е забелязан от блокчейн ...
АВГ. 14, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ферма в Кюстендил открадна ток за милиони

Развитието съобщи районният прокурор Ивайло Илиев, като престпълението бе разкрито от ЧЕЗ.  “По предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2.5 милиона лева, което, грубо казано...
АВГ. 13, 2020 21:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн скоро ще скочи с 200%, според Kraken

Докладът отбелязва, че Биткойн отчете 21-месечен минимум на волатилността на 24-ти юли от едва 23% и заяви, че 12-те исторически минимума на волатилността на BTC (между 15% и 30%) обикновено са послед...
АВГ. 13, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се държи като акция на технологична компания, твърдят от CoinShares

Биткойн се държи повече като акция на технологичен стартъп отколкото като дигитално злато, според доклад от мениджъра на дигитални активи CoinShares, озглавен ‘A Little Bitcoin Goes a Long Way’. В таз...
АВГ. 12, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света