НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

МАЙ. 16, 2019 20:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

Microsoft разработва децентрализирана система за идентичност, базирана на Биткойн.


Тя има за цел значително да подобри сигурността и контрола, като същевременно постига десетки хиляди операции в секунда. Удостоверенията за самоличност в новата система ще бъдат изцяло притежавани и контролирани от потребителя.

Повече от година, Microsoft експериментира с различни технологии за създаване на нов тип системи за цифрови идентичности, които ще повишат поверителността, сигурността и контрола.

В крайна сметка, технологичният гигант определи, че Биткойн е единствената технология с характеристики, способни да управляват една наистина световна децентрализирана система за идентичност.На 14-ти май 2019 г. Алекс Симънс, вицепрезидент по управление на програмите, обяви:

Днес обявяваме предварителен преглед на DID мрежа, базирана на Sidetree, наречена ION (мрежа за идентифициране на идентичност), която се изпълнява на върха на блокчейна на Биткойн въз основа на възникващ набор от отворени стандарти, които сме разработили, работещи с много от нашите партньори във Фондация за децентрализирана идентичност.


Като Симънс добави:

Този подход значително подобрява [ефективността] на DID системите, за да постигне десетки хиляди операции в секунда.


За да създаде мащабируем основополагащ слой за напълно децентрализирани идентичности, Microsoft, в сътрудничество с Фондацията за децентрализирана идентичност, въвежда ION и официално го описва по следния начин:

ION е публична, [нямаща нужда от разрешения], децентрализирана идентификационна (DID) мрежа, която прилага блокчейн-агностичния Sidetree протокол върху Биткойн (като слоя "слой 2"), за да поддържа DID / DPKI в мащаб.


Освен че няма нужда от разрешения и е децентрализиран, един от ключовите моменти на ION е, че той е изцяло базиран на BTC и няма да има продажби на токени. В действителност, документацията в GitHub посочва следното:

ION не въвежда нови токени / монети - Биткойн е единствената стойностна единица, която има отношение към функционирането на верижните аспекти на мрежата ION.


Според Симънс, новата система за идентификация ще позволи на потребителите безпроблемен достъп до всички приложения в техния цифров свят. Системата ще бъде самостоятелна, в която потребителите ще бъдат собственици на личните си данни.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този фонд 'продава' Биткойн с отстъпка - ето защо

Но поради представянето на фонда и пазарната история на Биткойн (BTC), отстъпката на GBTC достигна 26%.73 цента на доларКакто предложи известен Биткойн критик и член-основател на EuroPac Gold Fund, ка...
ЯНУ. 19, 2022 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки

В момента само клиенти, които искат да използват Биткойн (BTC) като обезпечение, отговарят на условията за 30-годишен ипотечен заем на Milo. Както американски, така и международни клиенти ще могат да ...
ЯНУ. 19, 2022 14:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света