НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

МАЙ. 16, 2019 20:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

Microsoft разработва децентрализирана система за идентичност, базирана на Биткойн.


Тя има за цел значително да подобри сигурността и контрола, като същевременно постига десетки хиляди операции в секунда. Удостоверенията за самоличност в новата система ще бъдат изцяло притежавани и контролирани от потребителя.

Повече от година, Microsoft експериментира с различни технологии за създаване на нов тип системи за цифрови идентичности, които ще повишат поверителността, сигурността и контрола.

В крайна сметка, технологичният гигант определи, че Биткойн е единствената технология с характеристики, способни да управляват една наистина световна децентрализирана система за идентичност.На 14-ти май 2019 г. Алекс Симънс, вицепрезидент по управление на програмите, обяви:

Днес обявяваме предварителен преглед на DID мрежа, базирана на Sidetree, наречена ION (мрежа за идентифициране на идентичност), която се изпълнява на върха на блокчейна на Биткойн въз основа на възникващ набор от отворени стандарти, които сме разработили, работещи с много от нашите партньори във Фондация за децентрализирана идентичност.


Като Симънс добави:

Този подход значително подобрява [ефективността] на DID системите, за да постигне десетки хиляди операции в секунда.


За да създаде мащабируем основополагащ слой за напълно децентрализирани идентичности, Microsoft, в сътрудничество с Фондацията за децентрализирана идентичност, въвежда ION и официално го описва по следния начин:

ION е публична, [нямаща нужда от разрешения], децентрализирана идентификационна (DID) мрежа, която прилага блокчейн-агностичния Sidetree протокол върху Биткойн (като слоя "слой 2"), за да поддържа DID / DPKI в мащаб.


Освен че няма нужда от разрешения и е децентрализиран, един от ключовите моменти на ION е, че той е изцяло базиран на BTC и няма да има продажби на токени. В действителност, документацията в GitHub посочва следното:

ION не въвежда нови токени / монети - Биткойн е единствената стойностна единица, която има отношение към функционирането на верижните аспекти на мрежата ION.


Според Симънс, новата система за идентификация ще позволи на потребителите безпроблемен достъп до всички приложения в техния цифров свят. Системата ще бъде самостоятелна, в която потребителите ще бъдат собственици на личните си данни.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света