НАЧАЛО Биткойн

Microsoft и Apple ще купят Биткойн в рамките на 5 години, според Раул Пал

октомври 26, 2020 15:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft и Apple ще купят Биткойн в рамките на 5 години, според Раул Пал

Макроикономистът и главен изпълнителен директор на Real Vision Group, Раул Пал, казва, че Биткойн ще осигури „спасителен сал“ за населението и ще събере инвестиции от топ технологични компании като Microsoft и Apple.

Говорейки в неотдавнашен видеоклип на Real Vision Finance, бившият мениджър на хедж фондове към Goldman Sachs сравнява Биткойн и криптовалути със спасителен сал за сриващата се икономика. Той сравни настоящата рецесия покрай COVID-19 с финансовия колапс през 2008 г., като каза, че икономиката вероятно ще продължи да се влошава и ще се разшири в зона на несъстоятелност.

Пал прогнозира, че правителствата ще отговорят на по-нататъшния икономически спад с повече печатане на пари, използвайки централните банки.

Той каза,

Не съм съвсем сигурен как европейците ще удържат банковата си система в средата на това и отдавна се страхувам, че може да се окаже национализирана.

Пал заяви, че ще бъде „изненадан“, ако големите технологични компании като Apple и Microsoft не планират да инвестират в Биткойн през следващите пет години като бягство от обезценения фиат.

Той също така прогнозира, че влошаването на глобалните икономики ще се окаже бичи сценарий за Биткойн.

Нищо не е резервен актив като Биткойн. Буквално нищо. Нито злато. Това е наистина необикновено и е толкова иновативно, че нямаме представа къде отива.

Той продължи, казвайки, че екосистемата на дигиталните активи се е утвърдила и ще бъде трудна за преодоляване от страна на правителствата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене

Binance отново стъпва на южнокорейския пазар, придобивайки GOPAX

Най-голямата криптоборсата в света Binance отново навлиза на южнокорейския пазар, придобивайки южнокорейската GOPAX, след надлежна проверка.

февруари 4, 2023 15:00 2 мин. четене