НАЧАЛО Финтех

Метавселената процъфтява, внасяйки революция в недвижимите имоти

февруари 15, 2022 9:20 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Метавселената процъфтява, внасяйки революция в недвижимите имоти

Недвижимите имоти могат да бъдат завинаги революционизирани, благодарение на децентрализираните технологии. С нарастването на Метавселената се увеличават и цифровите недвижими имоти.

Марк Зукърбърг може да твърди, че метавселената е бъдещето, но в очите на другите бъдещето вече е започнало.

Авторът на научна фантастика Нийл Стивънсън измисли термина “Метавселена” в своя роман от 1994 г. “Снежна катастрофа“. В рамките на страниците главният герой, Хиро Протагонист, се движи във виртуалния свят.

От 2003 г. насам милиони потребители също работят, играят и социализират в Метавселената в онлайн света на Second Life. Докато играта, която процъфтява през първото десетилетие на 2000-те и включваща някои блокови графики, е далеч от модерната визия на Metaverse, изложена от компании като Meta и Microsoft, идеята за виртуална метавселена, в която хората взаимодействат, хич не е нова.

В момента Decentraland е може би най-известната съвременна метавселена, която стимулира глобална мрежа от потребители да купуват и продават цифрови недвижими имоти, да изследват, взаимодействат и играят игри. Фондация Decentraland се появи през 2015 г. и първоначалното предлагане на монети (ICO) на проекта през 2017 г. им донесе около $26 милиона по онова време. Въпреки че Decentraland е обширна и предлага много неща за правене, платформата привлече очите на много хора поради доходоносната и непрекъснато растяща индустрия за цифрови недвижими имоти.

На 25-ти ноември медийни доклади разкриха, че базираната на незаменими токени (NFT) компания за недвижими имоти Metaverse Group е купила парцел “земя” на Decentraland за $2.43 милиона, за да помогне с плановете за навлизане в модерната дигиталната индустрия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕNetflix пускат филм за най-големият хак в историята на криптовалутите

Осигуряването на приходи от Metaverse разтърсва индустрията на недвижимите имоти

Става все по-ясно, че търговските недвижими имоти в метавселената ще играят огромна роля в глобалната индустрия за недвижими имоти през следващите години. През есента на 2021 г. Tokens.com подписа писмо за намерение за закупуване на 50% дял в портфолио от цифрови имоти, собственост на Metaverse Group, която след това планира да пусне на пазара предложенията като първия REIT за дигитални недвижими имоти. Metaverse Group смята, че публичната регистрация може да дойде през 2022 или 2023 г.

Популярността на купуването и продажбата на цифрова собственост означава, че компании като Metaverse Group работят в по-голямата си част по същия тип задачи, свързани с покупката, продажбата и маркетинга, като традиционна компания за недвижими имоти. Тъй като цените се покачват и купувачите изглеждат обезумели от виртуална земя – някои изразяват скептицизъм към инвестирането в цифрови недвижими имоти.

И все пак, въпреки високите цени, интересът към недвижимите имоти в метавселената продължава да расте, особено след като пандемията на COVID накара повече хора да бъдат онлайн и ги направи по-склонни да общуват виртуално. Тези, които се интересуват от недвижими имоти в метавелената, също имат конкуренти, които са именно знаменитости, решили да рекламират своята дейност в областта на цифровите недвижими имоти.

В края на септември The Sandbox обяви партньорство с легендарния рапър Snoop Dogg, за да създаде своето имение и колекция NFT в метавселената. През следващия месец Парис Хилтън сключи партньорство с Decentraland и Genies, за да служи като един от основните артисти на първия фестивал в метавселената, който се проведе в края на октомври.

Как инвеститорите в недвижими имоти се насочват към виртуални имоти

Вниманието и интересът, които се отделят на метавселената, не са отишли при други компании, освен Meta, бившия Facebook и Microsoft, които също са готови да се включат в действието.

Подобно на традиционните недвижими имоти, които често поддържат стойност дори по време на трудни икономически времена, имотите в метавселената продължават да процъфтяват въпреки приливите и отливите на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

Популярността на NFT, съчетана с повишен интерес към онлайн средите, контрастира с ограниченото количество земя във виртуалните светове в рамките на метавселената – поддържайки цените високи. Например, Decentraland има само 90,000 парчета земя.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Рядък CryptoPunk се продаде за невероятните $23.7 милиона

Инвестиционните дружества дори потапят пръстите си в метавселената и продължават да научават повече за това как могат да се включат. Високите цени, популярността и лекотата на купуване и продажба на виртуална земя (за разлика от традиционните недвижими имоти) означават, че Metaverse ще бъде нещо повече от модна дума. Подобно на състезанието с имена на домейни през ранните епохи на интернет, опитните инвеститори и купувачи, които закупуват имоти на първокласни места, ще изглеждат много умни, тъй като все повече и повече хора скачат в метавселената.

Тъй като това пространство продължава да расте и да се разширява – така ще се развиват и цифровите недвижими имоти в него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене

Фед обяви предстоящото стартиране на услуга за незабавни плащания

Федералният резерв на САЩ наскоро обяви предстоящото стартиране на услугата FedNow през юли, която има за цел да позволи на финансови институции от всякакъв мащаб и местоположение да предлагат услуги за незабавни плащания в цялата страна, денонощно и 365 дни в годината.

март 17, 2023 13:00 2 мин. четене

Stripe си осигури $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране с по-ниска оценка

Stripe набра $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране, който оценява компанията на $50 милиарда и планира да използва средствата, за да осигури ликвидност на служителите и да изпълни данъчните си задължения.

март 17, 2023 10:00 1 мин. четене