НАЧАЛО Други

Meta подава документи за патенти свързани с крипто

март 24, 2022 12:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta подава документи за патенти свързани с крипто

Meta Platforms, известна по-рано като Facebook, наскоро подаде документи за осем заявки за търговски марки за своето синьо лого с два контура, според документите в Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Логото е описано като “геометричен дизайн, състоящ се от два контура” в приложенията, а търговските марки обхващат крипто токени, блокчейн софтуер, борси за виртуални валути, търговия с валута и цифрови, крипто и виртуални валути.

Тези документи отразяват стратегията на компанията за преминаване към метавселената. Meta очевидно има значителни планове за виртуалната икономика”, каза Майк Кондудис, адвокат по търговските марки, в изявление, което първо разкри новината.

Много компании напоследък подадоха документи за търговски марки, вероятно като предпазна мярка, за да избегнат съдебни дела като Nike срещу StockX. Традиционните приложения за търговски марки, които обхващат физически стоки, също не покриват непременно дигиталния свят. Патенти за NFT и метавселена само през първите 3 месеца на 2022 г. са почти надхвърлили общо броя подадените през 2021 г.

Прочети Още: Тайланд забранява транзакции с криптовалути

Компаниите смятат, че “бихме могли да съдим за това и това може да струва стотици хиляди долари или бихме могли да подадем заявка за търговска марка. Това е рентабилният отговор”, каза Кондудис в предишно интервю.

Какво точно означават тези заявки за Meta, не е ясно само въз основа на приложенията, но това може да сигнализира за плановете на Meta да премине към крипто и виртуални продукти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене