НАЧАЛО Блокчейн

Местното правителство на Шанхай си партнира с 6 банки за интегриране на блокчейн

НОЕ. 8, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Местното правителство на Шанхай си партнира с 6 банки за интегриране на блокчейн

Общинското правителство на Шанхай обедини усилия с финансови институции, за да създаде алианс за насърчаване на използването на блокчейн за глобална търговия.

Global Times съобщи на 7-и ноември, че по време на Международното изложение за вноса в Китай по-рано вчера, общинската търговска комисия в Шанхай, митницата на Шанхай и представители на шест банкови клона - включително централната банка на страната (PBoC) и 'Bank of Communications' - подписаха предложение за 'Блокчейн Алианс'.

Блокчейн за многостранна търговия


Чен Хуйфен - професор в Колежа по информационни науки и електронно инженерство на Университета Джъдзиен - заяви пред Global Times, че преди това блокчейн е внедрен в няколко зони за свободна търговия в Китай, отбелязвайки, че:

Блокчейн технологията увеличава надеждността на информацията, като по този начин подобрява ефективността на митническото освобождаване, намалява разходите и насърчава улесняването на търговията.


Служител от Главната митническа администрация на Шанхай, Йе Дзиен, подчерта, че блокчейн съюзът представлява „първият проект за приложение на блокчейн в митниците и първият проект за услуга за CIIE“.

Както отбелязва Global Times, през октомври тази година беше изпробвана и пилотна блокчейн система за трансгранични финансови услуги, в автономния регион Гуанси Джуан в Нанин.

Си Хонг, заместник-директор на китайския клон на Строителната банка в Китай, подчерта пред репортерите, че технологията остава в ранната си експериментална фаза в страната, като подчертава:

Вече използваме блокчейн в случайни финансови продукти, а не в цялата верига на финансовата индустрия. Обществото няма стабилно разбиране за технологията, що се отнася до финансирането. Но мисля, че призивът на правителството за изграждане на блокчейн ще помогне да се стимулират приложението на технологията по по-изчерпателен начин.


Одобрение от високо ниво


Както бе съобщено, наскоро президентът на Китай, Си Дзинпин, заяви, че приемането на интегрирани блокчейн технологии е от ключово значение за насърчаване на технологичните иновации и индустриалната трансформация в страната.

Размишлявайки върху забележките на президента, изпълнителният директор на Galaxy Digital, Майк Новограц, тази седмица сподели, че това изявление „дава признание на криптовалутите и блокчейн“.

Дори след като 'Китайската национална комисия за развитие и реформи' вече отмени предишните си планове за овладяване на добива на Биткойн (BTC) в страната, местните медии предупредиха за неправилно тълкуване на изказванията на президента като одобрение на децентрализирани криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Превръща ли се Етериум в пазар за такси oт транзакции?

Средната такса за транзакция на Етериум се е увеличила с над 160%. Миньорите се радват на по-високи приходи за сметка на потребителите, но това може да се промени в близко бъдеще.Транзакциите на Ет...
МАЙ. 20, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски производител на плодове започва да използва блокчейна на IBM

Информационен бюлетин за плодове и зеленчуци Packer съобщи на 17-ти май, че California Giant ще използва блокчейн за споделяне на данни между всички точки на веригата на доставки. Фирмата използва инт...
МАЙ. 19, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн пречи на монополите, а не ги създава - Виталик Бутерин

Заедно с Тибо Шрепел, антитръст академик, Бутерин твърди в нов доклад, че блокчейн и антитръст агенциите 'имат обща цел’ - да спрат явната централизация на икономическа власт. Със заглавие ‘Антит...
МАЙ. 19, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германска банка си партнира със сингапурски финтех консорциум за блокчейн

Въпреки че в предприятията все още не са подробно описани конкретни проекти, върху които ще работят заедно, в съобщение за печата се съобщава, че партньорството ще включва проучване на блокчейн прилож...
МАЙ. 17, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света