НАЧАЛО Блокчейн

Местното правителство на Шанхай си партнира с 6 банки за интегриране на блокчейн

НОЕ. 8, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Местното правителство на Шанхай си партнира с 6 банки за интегриране на блокчейн

Общинското правителство на Шанхай обедини усилия с финансови институции, за да създаде алианс за насърчаване на използването на блокчейн за глобална търговия.

Global Times съобщи на 7-и ноември, че по време на Международното изложение за вноса в Китай по-рано вчера, общинската търговска комисия в Шанхай, митницата на Шанхай и представители на шест банкови клона - включително централната банка на страната (PBoC) и 'Bank of Communications' - подписаха предложение за 'Блокчейн Алианс'.

Блокчейн за многостранна търговия


Чен Хуйфен - професор в Колежа по информационни науки и електронно инженерство на Университета Джъдзиен - заяви пред Global Times, че преди това блокчейн е внедрен в няколко зони за свободна търговия в Китай, отбелязвайки, че:

Блокчейн технологията увеличава надеждността на информацията, като по този начин подобрява ефективността на митническото освобождаване, намалява разходите и насърчава улесняването на търговията.


Служител от Главната митническа администрация на Шанхай, Йе Дзиен, подчерта, че блокчейн съюзът представлява „първият проект за приложение на блокчейн в митниците и първият проект за услуга за CIIE“.

Както отбелязва Global Times, през октомври тази година беше изпробвана и пилотна блокчейн система за трансгранични финансови услуги, в автономния регион Гуанси Джуан в Нанин.

Си Хонг, заместник-директор на китайския клон на Строителната банка в Китай, подчерта пред репортерите, че технологията остава в ранната си експериментална фаза в страната, като подчертава:

Вече използваме блокчейн в случайни финансови продукти, а не в цялата верига на финансовата индустрия. Обществото няма стабилно разбиране за технологията, що се отнася до финансирането. Но мисля, че призивът на правителството за изграждане на блокчейн ще помогне да се стимулират приложението на технологията по по-изчерпателен начин.


Одобрение от високо ниво


Както бе съобщено, наскоро президентът на Китай, Си Дзинпин, заяви, че приемането на интегрирани блокчейн технологии е от ключово значение за насърчаване на технологичните иновации и индустриалната трансформация в страната.

Размишлявайки върху забележките на президента, изпълнителният директор на Galaxy Digital, Майк Новограц, тази седмица сподели, че това изявление „дава признание на криптовалутите и блокчейн“.

Дори след като 'Китайската национална комисия за развитие и реформи' вече отмени предишните си планове за овладяване на добива на Биткойн (BTC) в страната, местните медии предупредиха за неправилно тълкуване на изказванията на президента като одобрение на децентрализирани криптовалути.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Германска авиокомпания си партнира с блокчейн туристическа платформа

Продажбата на билети с помощта на блокчейн технологията стана възможна благодарение на сътрудничеството на Hahn Air с децентрализираната туристическа платформа, Winding Tree. Фредерик Новoтни, ръковод...
НОЕ. 19, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

HTC ще пуснат в продажба първия смартфон поддържащ Binance Chain

Новият смартфон ще се предлага по целия свят в различни ценови диапазони, според официално съобщение от Binance.com, споделено на 12-ти ноември.  Смартфон-борса  HTC направи още една важна...
НОЕ. 14, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC: Америка трябва да заеме ролята на лидер в блокчейн пространството

Тарбърт присъства на конференция този вторник, споделяйки своите виждания за състоянието на крипто / блокчейн индустрията в Съединените щати. Според него, САЩ трябва да заемат по-активна роля в сферат...
НОЕ. 14, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е първият успех на блокчейн

Публикуван на 11-ти ноември, материалът е изключителен, като се има предвид позицията на Китай срещу децентрализираните криптовалути.Статията на Xinhua е като цяло положителна и подробна в отразяванет...
НОЕ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света