Home

Мерките в Китай са възможност за закупуване на спад – CoinShares

28.09.2021 9:20 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мерките в Китай са възможност за закупуване на спад – CoinShares

Съобщава се, че институционалните инвеститори гледат на най-новата забрана на крипто в Китай като възможност за натрупване на повече цифрови активи на намалени цени.

В новия си седмичен доклад мениджърът на цифрови активи CoinShares казва, че Биткойн (BTC) е видял най-големия приток на институционален капитал от всяка криптовалута на пазара, въпреки че е изправен пред негативни настроения и натиск от Китай.

“Продължаващите притоци предполагат, че последните неприятности за цифровите активи, като например разширената забрана в Китай, се разглеждат като възможности за купуване от инвеститори.

Биткойн отбеляза най-големия приток от всички инвестиционни продукти на обща стойност $50 милиона, въпреки че през последните две тримесечия е претърпял тежестта на негативното настроение на инвеститорите. Миналата седмица се отбелязва само четвъртата седмица на притоци от последните 17.”

Китайската народна банка (PBoC) публикува бележка, в която се обявява обща забрана за транзакции с BTC и криптовалути, като се казва, че криптовалутата помага на редица незаконни дейности.

“Напоследък активността на търговията с виртуална валута нарасна, нарушавайки икономическия и финансов ред, пораждайки незаконни и престъпни дейности като хазарт, незаконно набиране на средства, измами, пирамидални схеми и пране на пари и сериозно застрашаващи безопасността на имуществото на хората.”

Тъй като Биткойн инвеститорите изглеждат сравнително невпечатлени от мерките на Китай срещу криптовалутите, CoinShares казва, че Етериум следи отблизо BTC, отчасти поради размера на заложените чрез стейкинг средства на ETH 2.0.

“Етериум последва Биткойн с притоци на обща стойност $29 милиона миналата седмица. Настроенията остават относително оживени за Етериум с напредването на сумата, заложена в Eth 2.0.

Според нашите оценки, 6,6% от Етериум е заложен в Eth 2.0, като ръстът в стейкинга е от съществено значение за настроенията на инвеститорите, тъй като инвеститорите го виждат като потенциална екологична алтернатива…”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Търговията с криптовалути в Дубай вече е легална

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.