НАЧАЛО Други

Медиен съюз в Китай ще използва блокчейн за защита на авторското право

декември 21, 2018 16:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Медиен съюз в Китай ще използва блокчейн за защита на авторското право

В Пекин бе създаден съюз за защита на авторските права в медиите, за да предостави услуги за защита, като използва блокчейн технология, според китайската държавна медия International Finance News на 19 декември.

„Китайският съюз за защита на авторските права на финансовата медия“, включва повече от 30 големи финансови медии, сред които International Finance News, Economic Information Daily, China Business News, Beijing Business Daily и Dai ly Economic News.

Съюзът има за цел да осигури „разумни оторизиращи системи, подобрявайки разрешените механизми на транзакциите, укрепвайки самодисциплина на авторските права в индустрията и развивайки сътрудничеството в областта на авторското право“. Си Хуйшън, секретар на бившата Комунистическа партия на Китайската асоциация на журналистите каза:

Репортери и вестници трябва да установяват осъзнание за авторските права, да разрешават общи проблеми в защитата им чрез технологии и други средства, и активно да комуникират със съответните технически екипи, за да защитят оригиналното авторско право….

Международен финансов отчет съобщава, че съюза ще използва блокчейн технология „за осигуряване на оригинална автентификация и защита на авторските права за оригинални произведения“. Тази асоциация се стреми да използва технологията, за да вмъкне в статията уникалния „ДНК“ идентификатор. Докато статията поддържа 70% сходство, независимо дали е прехвърлено чрез социални медии или различни уебсайтове, „ДНК-то“ може да се проследи обратно до първоизточника:

… След откриването на нарушение, технологичната платформа веднага ще получи доказателства.

През юни една асоциация от повече от 100 основни медии създаде „Блокчейн Съюзът на Глобалата Медияtron g>“ в Хонг Конг, чиято цел е да предостави на обществеността висококачествена информация за блокчейн индустрията и да създаде „здравословна среда за общественото мнение“.

Миналия месец 54 различни китайски компании, обхващащи блокчейн технологии в областта на финансите и търговията, създадоха блокчейн съюз на районите Гуанджонг, Хонг Конг, Макао и Даван. Новата група вероятно ще насърчава иновациите и съвместно ще развива блокчейн технологията в страната.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене