НАЧАЛО Други

Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

ЮНИ. 24, 2018 12:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

На 18-ти юни бе обявено, че базираната в Лондон блокчейн компания Medicalchain подписа съвместно споразумение за работа с американския медицински център Mayo Clinic.

 


Medicalchain използва блокчейн технология за безопасно съхраняване на електронни здравни досиета и използва платформата за създаване на "единствен източник на истината, който лесно и сигурно може да бъде достъпен, актуализиран и споделен".

Сътрудничеството има за цел да проучи как блокчейн и други видове публично споделени книги (ledger) могат да облагодетелстват медицинската индустрия, съсредоточавайки се върху съхранението на медицински досиета.


Изпълнителният директор на Medicalchain, д-р Абдула Албейати, изрази вълнението си от сътрудничеството, като каза:Мayo Clinic ще предостави здравнa грижа и здравни IT експертни знания, докато Medicalchain ще предостави знанията ни за блокчейн и крипто ... Заедно ще работим върху няколко случая на използване на електронни здравни досиета, основаващи се на блокчейн. Има много възможности и имаме чувството, че това работещо споразумение ще бъде от полза за всички заинтересовани страни в здравеопазването.

Medicalchain твърди, че болниците и системите за здравеопазване ще се възползват от способността на технологията да увеличава скоростта и надеждността на комуникацията, да увеличава сигурността и да уточнява фрагментацията на данните. Също така и да предоставя на пациентите и клиентите възможност за достъп и споделяне на техните медицински досиета.


В блог пост по-рано тази седмица д-р Ерик Функ, резидент на спешна медицина в Mayo Clinic, изброи допълнителни случаи на използване на блокчейн технология в областта на здравеопазването:Използването на блокчейн за подобряване на образованието е логична следваща стъпка. Традиционно е много трудно за клиничните преподаватели да получат кредит за работата си, особено в сравнение със своите връстници, които са съсредоточени основно върху резултатите от изследванията.

Записването на тази информация в блокчейн лесно ще позволи на преподавателите да проследят своето въздействие, тъй като техните ученици в крайна сметка стават сами педагози и предават своите знания на всеки следващ клас студенти, като също така ще позволи лесно проследяване на най-използваните и най-ефективните учебни модули.

Медицинската индустрия се стреми към блокчейн технологиите за подобряване на сигурността и обслужването на пациентите в продължение на няколко години. През октомври 2016 г. бе публикувано в доклад за това как технологията има потенциал да революционизира напълно всеки аспект на здравната индустрия.

През март 2017 г. бе съобщено, че Google разработи блокчейн платформа за съхраняване и проследяване на медицински данни в клинични изпитвания, а през април тази година доставчикът на здравни услуги Humana си партнира с други здравни фирми, за да пилотира блокчейн платформа, използвана за обмен на медицински данни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан: Криптовалутите ще променят начина на работа на повечето бизнеси

В ново интервю Кюбан каза на Джейсън Калаканис от Angel Podcast, че блокчейн технологията и децентрализираното финансиране (DeFi) са на ръба да революционизират много индустрии.Титанът на предприемачи...
ФЕВ. 28, 2021 12:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света