НАЧАЛО Други

Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

ЮНИ. 24, 2018 12:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

На 18-ти юни бе обявено, че базираната в Лондон блокчейн компания Medicalchain подписа съвместно споразумение за работа с американския медицински център Mayo Clinic.


Medicalchain използва блокчейн технология за безопасно съхраняване на електронни здравни досиета и използва платформата за създаване на "единствен източник на истината, който лесно и сигурно може да бъде достъпен, актуализиран и споделен".

Сътрудничеството има за цел да проучи как блокчейн и други видове публично споделени книги (ledger) могат да облагодетелстват медицинската индустрия, съсредоточавайки се върху съхранението на медицински досиета.


Изпълнителният директор на Medicalchain, д-р Абдула Албейати, изрази вълнението си от сътрудничеството, като каза:Мayo Clinic ще предостави здравнa грижа и здравни IT експертни знания, докато Medicalchain ще предостави знанията ни за блокчейн и крипто ... Заедно ще работим върху няколко случая на използване на електронни здравни досиета, основаващи се на блокчейн. Има много възможности и имаме чувството, че това работещо споразумение ще бъде от полза за всички заинтересовани страни в здравеопазването.

Medicalchain твърди, че болниците и системите за здравеопазване ще се възползват от способността на технологията да увеличава скоростта и надеждността на комуникацията, да увеличава сигурността и да уточнява фрагментацията на данните. Също така и да предоставя на пациентите и клиентите възможност за достъп и споделяне на техните медицински досиета.


В блог пост по-рано тази седмица д-р Ерик Функ, резидент на спешна медицина в Mayo Clinic, изброи допълнителни случаи на използване на блокчейн технология в областта на здравеопазването:Използването на блокчейн за подобряване на образованието е логична следваща стъпка. Традиционно е много трудно за клиничните преподаватели да получат кредит за работата си, особено в сравнение със своите връстници, които са съсредоточени основно върху резултатите от изследванията.

Записването на тази информация в блокчейн лесно ще позволи на преподавателите да проследят своето въздействие, тъй като техните ученици в крайна сметка стават сами педагози и предават своите знания на всеки следващ клас студенти, като също така ще позволи лесно проследяване на най-използваните и най-ефективните учебни модули.

Медицинската индустрия се стреми към блокчейн технологиите за подобряване на сигурността и обслужването на пациентите в продължение на няколко години. През октомври 2016 г. бе публикувано в доклад за това как технологията има потенциал да революционизира напълно всеки аспект на здравната индустрия.

През март 2017 г. бе съобщено, че Google разработи блокчейн платформа за съхраняване и проследяване на медицински данни в клинични изпитвания, а през април тази година доставчикът на здравни услуги Humana си партнира с други здравни фирми, за да пилотира блокчейн платформа, използвана за обмен на медицински данни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света