НАЧАЛО Други

Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

ЮНИ. 24, 2018 12:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

На 18-ти юни бе обявено, че базираната в Лондон блокчейн компания Medicalchain подписа съвместно споразумение за работа с американския медицински център Mayo Clinic.


Medicalchain използва блокчейн технология за безопасно съхраняване на електронни здравни досиета и използва платформата за създаване на "единствен източник на истината, който лесно и сигурно може да бъде достъпен, актуализиран и споделен".

Сътрудничеството има за цел да проучи как блокчейн и други видове публично споделени книги (ledger) могат да облагодетелстват медицинската индустрия, съсредоточавайки се върху съхранението на медицински досиета.


Изпълнителният директор на Medicalchain, д-р Абдула Албейати, изрази вълнението си от сътрудничеството, като каза:Мayo Clinic ще предостави здравнa грижа и здравни IT експертни знания, докато Medicalchain ще предостави знанията ни за блокчейн и крипто ... Заедно ще работим върху няколко случая на използване на електронни здравни досиета, основаващи се на блокчейн. Има много възможности и имаме чувството, че това работещо споразумение ще бъде от полза за всички заинтересовани страни в здравеопазването.

Medicalchain твърди, че болниците и системите за здравеопазване ще се възползват от способността на технологията да увеличава скоростта и надеждността на комуникацията, да увеличава сигурността и да уточнява фрагментацията на данните. Също така и да предоставя на пациентите и клиентите възможност за достъп и споделяне на техните медицински досиета.


В блог пост по-рано тази седмица д-р Ерик Функ, резидент на спешна медицина в Mayo Clinic, изброи допълнителни случаи на използване на блокчейн технология в областта на здравеопазването:Използването на блокчейн за подобряване на образованието е логична следваща стъпка. Традиционно е много трудно за клиничните преподаватели да получат кредит за работата си, особено в сравнение със своите връстници, които са съсредоточени основно върху резултатите от изследванията.

Записването на тази информация в блокчейн лесно ще позволи на преподавателите да проследят своето въздействие, тъй като техните ученици в крайна сметка стават сами педагози и предават своите знания на всеки следващ клас студенти, като също така ще позволи лесно проследяване на най-използваните и най-ефективните учебни модули.

Медицинската индустрия се стреми към блокчейн технологиите за подобряване на сигурността и обслужването на пациентите в продължение на няколко години. През октомври 2016 г. бе публикувано в доклад за това как технологията има потенциал да революционизира напълно всеки аспект на здравната индустрия.

През март 2017 г. бе съобщено, че Google разработи блокчейн платформа за съхраняване и проследяване на медицински данни в клинични изпитвания, а през април тази година доставчикът на здравни услуги Humana си партнира с други здравни фирми, за да пилотира блокчейн платформа, използвана за обмен на медицински данни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света