НАЧАЛО Финтех

MasterCard ще улеснят конвертирането на крипто във фиат

ЮЛИ. 21, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MasterCard ще улеснят конвертирането на крипто във фиат

Mastercard обяви партньорства със Circle, Paxos и Evolve Bank & Trust, за да осигури по-опростени конверсии между криптовалути и традиционни фиатни пари.

Mastercard за опростяване на крипто плащанията


Mastercard обяви, че ще подобри картовата си програма за крипто портфейли и борси, улеснявайки процеса на конвертиране на крипто активи в традиционна фиатна валута. Mastercard сформира група звездни партньорства, за да постигне целта си, включително платформа за блокчейн инфраструктура Paxos, Evolve Bank & Trust и USDC - издателя на стабилната монета Circle.


Тези новини следват съобщение през февруари, където Mastercard изложи планове за подкрепа на плащания с криптовалута през 2021 г. По това време фирмата намекна за използването на стабилни монети за улесняване на бъдещи транзакции. Тогава обаче не беше споменат конкретен доставчик. Обявявайки партньорството си със Circle, Mastercard изглежда е избрал USDC като стабилна монета.


Коментирайки актуализацията, Данте Диспарта, главен стратегически директор и ръководител на глобалната политика в Circle, каза:


Сътрудничеството между Circle и Mastercard демонстрира, че доларовите дигитални валути като USDC играят основополагаща роля за извършване на по-ефективни плащания и могат да [спомогнат] за нова икономическа дейност за бизнеси по целия свят.


USDC на Circle ще действа като мост между крипто активите на клиента и фиатните пари, изплатени на търговеца. Новият процес ще конвертира криптовалутите в USDC, преди да бъдат уредени в щатски долари. Допълнителната стъпка ще опрости процеса на конвертиране на криптовалути във фиат. Също така ще позволи на повече компании да приемат крипто плащания чрез Mastercard, без да се притесняват от конвертирането на валута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕАкциите на Nvidia спадат заради Биткойн и Етериум


Тъй като стабилните монети стават все по-популярни, правителството на САЩ ги наблюдава внимателно. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелен наскоро призова регулаторите да "действат бързо“ по отношение на регулацията на стабилни монети, позовавайки се на рискове за финансовата система на страната и националната сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

DriveWealth набират $400 милиона от SoftBank

Точният размер на инвестицията все още се финализира, според един от хората, близки до ситуацията, докато друг човек каза, че сделката ще приключи незабавно. Оценката на компанията е неясна. Говорител...
ЮЛИ. 21, 2021 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската народна банка споделя допълнителни подробности за дигиталния юан

Защо анализаторите смятат, че това изглежда странно?PBoC: Дигиталният RMB е фиатни париНа официалния уебсайт на Народна банка на Китай е публикувана актуализация за напредъка на CBDC в Китай. Тази ста...
ЮЛИ. 17, 2021 14:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut набра $800 милиона в нов кръг финансиране

Финансовата инжекция дава оценка на Revolut от 24 милиарда британски лири (около $33 милиарда) и го прави най-ценната британска финтех компания в историята. Откакто компанията си осигури финансиране о...
ЮЛИ. 15, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ една крачка по-близо до издаване на дигиталното евро

Сега е открита двугодишна фаза на проучвания, като на този етап не са взети дизайнерски решения.„Изминаха девет месеца, откакто публикувахме нашия доклад за дигиталното евро. По това време извършихме ...
ЮЛИ. 14, 2021 20:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света