НАЧАЛО Финтех

Mastercard придобива фирма за крипто разследвания

10.09.2021 17:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard придобива фирма за крипто разследвания

Платежният гигант Mastercard обяви, че разширява обхвата си в сферата на криптовалутата с придобиването на CipherTrace, стартъп фирма за блокчейн анализ.

Целта на придобивката е да постигне “по -голяма сигурност, прозрачност и доверие към цифровите активи в цялата екосистема”.

CipherTrace предоставя услуги за проследяване и разследване на криптовалути. Фирмата стартира програма с отворен код, Travel Rule Information Sharing Architecture (TRISA), която позволява на доставчиците на услуги за виртуални активи да споделят информация между страните по транзакциите, за да отговарят на изискванията на междуправителствената сили за спазване на ‘правилата за пътуване’ на FATF (Financial Action Task Force) за криптовалути, стартирани през 2019 г.

През февруари Mastercard обяви, че ще поддържа определени криптовалути. През април тя обяви стартирането на първата си кредитна карта за крипто награди с борсата за криптовалута Gemini. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо цената на Algorand се повиши

През юли Mastercard обяви, че ще разшири бизнеса си с кредитни карти с криптовалута, като си партнира с по-стабилни емитенти и банки. Финансовият директор на Visa Васант Прабху заяви през юли, че използването на карти, свързани с крипто, надхвърля $1 милиард през първата половина на 2021 г.

Междувременно конкурентите на Mastercard, VISA, PayPal и American Express, имат развит бизнес с криптовалути.

Дейвид Джеванс, главен изпълнителен директор на CipherTrace, в интервю през май за Forkast.News заяви, че потенциалните рискове от изпиране на пари, свързани с преводи на криптовалута, могат да поставят финансови институции, като например банки, в беда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

15.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.