НАЧАЛО Финтех

Mastercard придобива фирма за крипто разследвания

септември 10, 2021 17:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard придобива фирма за крипто разследвания

Платежният гигант Mastercard обяви, че разширява обхвата си в сферата на криптовалутата с придобиването на CipherTrace, стартъп фирма за блокчейн анализ.

Целта на придобивката е да постигне “по -голяма сигурност, прозрачност и доверие към цифровите активи в цялата екосистема”.

CipherTrace предоставя услуги за проследяване и разследване на криптовалути. Фирмата стартира програма с отворен код, Travel Rule Information Sharing Architecture (TRISA), която позволява на доставчиците на услуги за виртуални активи да споделят информация между страните по транзакциите, за да отговарят на изискванията на междуправителствената сили за спазване на ‘правилата за пътуване’ на FATF (Financial Action Task Force) за криптовалути, стартирани през 2019 г.

През февруари Mastercard обяви, че ще поддържа определени криптовалути. През април тя обяви стартирането на първата си кредитна карта за крипто награди с борсата за криптовалута Gemini. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо цената на Algorand се повиши

През юли Mastercard обяви, че ще разшири бизнеса си с кредитни карти с криптовалута, като си партнира с по-стабилни емитенти и банки. Финансовият директор на Visa Васант Прабху заяви през юли, че използването на карти, свързани с крипто, надхвърля $1 милиард през първата половина на 2021 г.

Междувременно конкурентите на Mastercard, VISA, PayPal и American Express, имат развит бизнес с криптовалути.

Дейвид Джеванс, главен изпълнителен директор на CipherTrace, в интервю през май за Forkast.News заяви, че потенциалните рискове от изпиране на пари, свързани с преводи на криптовалута, могат да поставят финансови институции, като например банки, в беда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.