НАЧАЛО Финтех

Mastercard си партнира с крипто портфейла MetaMask за нови карти

13.03.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard си партнира с крипто портфейла MetaMask за нови карти

Съобщава се, MetaMask, известен крипто портфейл, тества изцяло ончейн платежна карта в сътрудничество с Mastercard, издадена от Baanx.

MetaMask, известна със своите децентрализирани решения за Web3 плащане, може да обедини усилията си с Mastercard, комбинирайки съответните им потребителски бази.

С над 30 милиона активни потребители месечно MetaMask поддържа най-големия портфейл за самостоятелно попечителство, докато Mastercard е ключов играч в традиционните финанси, улеснявайки транзакциите с кредитни и дебитни карти.

Предложената платежна карта на MetaMask/Mastercard има за цел да бъде първото децентрализирано Web3 решение за разплащане, което ще позволи на потребителите да използват криптовалути за ежедневни покупки навсякъде, където се приемат карти.

Както Mastercard, така и Visa напоследък се ангажират с блокчейн разработчици и доставчици на портфейли за самообслужване.

През октомври 2023 г. Mastercard си партнира с Ledger и MetaMask, а Solflare, водещ доставчик на портфейл Solana, въведе функция, позволяваща на потребителите на MetaMask да управляват портфейли na Solana в рамките на интерфейса на MetaMask.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.