НАЧАЛО Други

Mastercard и блокчейн

юни 8, 2018 16:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard и блокчейн

Платежният гигант Mastercard изследва използването на обществен блокчейн.

Идеята е технологията да се имплементира за надеждно потвърждаване на платежните карти в момента на продажба. Според заявка за патент, подадена в Патентното ведомство на САЩ, Mastercard имат система за удостоверяване на потребителските данни за плащанията в публично достъпен блокчейн.

Двупосочният метод първо кодира изображение на платежната карта и след това я съхранява в блок, след шифроването с публичен и частен ключ. Когато се извършва плащане, системата ще използва предоставените частни ключове, за да декриптира изображението и да се потвърди транзакцията. Mastercard твърди, че транзакциите ще бъдат сигурни, тъй като картата няма да бъде физически представена. По този начин, потребителите няма да берат грижи за техните платежни данни.

Чрез този метод потребителите вече не трябва да представят своите платежни карти при разплащане с тях.

Транзакцията може да се осъществи чрез показването на код, който може да се чете от машина, на устройството за продажба, което може допълнително да предотврати предотвратяването на скиминг, тъй като прочитането на такъв код може да бъде по-лесно контролирано чрез управление на подлежащия дисплей; дисплеят може лесно да бъде защитен и често е замъглен, когато се намира в джоб или чанта.

Инициативата отбелязва значителното усилие на Mastercard да използва блокчейн, за да рефинира дейността си. Според някои източници, на година се крадат около 2 милиарда долара чрез скиминг на банкоматите и пунктовете за продажба на световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене