НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Масивна разпродажба на Биткойн повлече пазара надолу

ЯНУ. 22, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Масивна разпродажба на Биткойн повлече пазара надолу

Търговците на криптовалути гледат море от червено на борсите, като повечето основни криптовалути потъват.

 

Цената на BTC е спаднала от над $35,000 на 20-ти януари до под $33,000, като в момента е спаднала с почти 10% за последните 24 часа в продължение на разпродажба, която изтри над $100 милиарда от общата стойност на най-голямата криптовалута в света в рамките на седмица.


Спадът на флагманската криптовалута се разпространи и до другите 9 най-големи криптовалути, като Етериум, XRP на Ripple, Лайткойн и Cardano намаляха между 5% и 10% - макар че Polkadot, съперник на втората по големина криптовалута ETH, демонстрира известна сила.


Токенът на Polkadot се е покачил със зашеметяващите 450% от август насам, нараствайки на фона на растящия интерес към децентрализираното финансиране (DeFi) - използвайки Биткойн и блокчейн технология за пресъздаване на традиционни финансови продукти като заеми и застраховки.


Цената на Polkdot експлодира в края на декември и продължи да се покачва през януари, успявайки да запази ралито си, дори когато Биткойн спадна от върховете си от над $40,000.


Докато Polkadot, заедно с повечето други основни криптовалути, се възползва от неотдавнашния бум на ценaте на BTC, крипто наблюдателите смятат, че неговото рали означава, че новият алткойн ще се конкурира все повече с Етериум, блокчейн, на който работят повечето DeFi протоколи.


"Докато конкурентите на Етериум правят крачки и се възползват от продължаващото рали на пазара, мисля, че е малко вероятно тези конкуренти да преодолеят мрежовите ефекти, които Етериум е изградил", каза Луис Куенде, съосновател на децентрализираната платформа за приложения Арагон, по имейл.


"Въпреки това, докато Етериум 2.0 не бъде напълно функционален, Polkadot, Cosmos и подобните са добре позиционирани да уловят значим пазарен дял."


Тъй като големите институционални инвеститори все повече наблюдават Биткойн, интересът към по-малките криптовалути, които биха могли да изиграят роля за изграждането на по-децентрализиран интернет, нараства.


"Въпреки че BTC се разглежда като актив за макро инфлация, Етериум има потенциала да бъде основата за нова децентрализирана инфраструктура на капиталовия пазар", заяви Сиамус Донохю, вицепрезидент по развитие на бизнеса в швейцарската стартъп инфраструктура за дигитални активи Metaco.


"Нови протоколи като Cardano и Polkadot също се борят за да са основната инфраструктура, но каквито и да са достойнствата на техните протоколи, те трябва да преодолеят [мрежовото предимство], което Етериум има в момента."


Понастоящем Биткойн и Етериум съставляват по-голямата част от световната криптопазарна капитализация, което представлява около $750 милиарда от общо $950 долара на пазара.


"Все още е рано, но целият сектор изглежда евтин в сравнение с Биткойн", добави Донохю.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света