НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Марк Кюбан отговаря на Илон Мъск - застава на страната на Биткойн

МАЙ. 15, 2021 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Марк Кюбан отговаря на Илон Мъск - застава на страната на Биткойн

Собственикът на Dallas Mavericks Марк Кюбан казва, че неговият франчайз в НБА ще продължи да приема Биткойн като плащане, въпреки скорошното съобщение на Илон Мъск, че Tesla няма.

Той каза на своите 8,4 милиона последователи в Twitter, че като запас от стойност, BTC всъщност е по-добра екологична алтернатива на златото. Кюбан също твърди, че най-големият крипто актив по пазарна капитализация ще бъде от полза за обществото.

 

Милиардерът отбеляза, че феновете на Mavericks купуват “хиляди долари на седмица” за билети и стоки чрез BTC.Професионалният баскетболен екип е сравнително ранен привърженик на криптовалути, който за първи път позволява плащания с BTC през май 2019 г.

 

Мъск направи вълни в крипто пространството тази седмица, когато каза на своите 54,4 милиона последователи в Twitter, че Tesla вече няма да приема Биткойн за покупки. Като причина за внезапната промяна той посочи притесненията относно широкото използване на невъзобновяема енерги. По-вероятно обяснение, че Мъск е търсил добър PR, тъй като Tesla търси да влезе на пазара на кредити на възобновяеми горива.

 

“Tesla спря покупки на превозни средства с помощта на Биткойн. Ние сме загрижени от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива за добив на Биткойн и транзакции, особено въглища, които имат най-лошите емисии от всички горива.”

 

Мъск казва, че компанията обмисля да използва други крипто активи, които консумират по-малко енергия в своя бизнес. Важно е да се отбележи, че редица проучвания подчертават, че твърденията на Мъск са неверни.

 

“Криптовалутата е добра идея на много нива и ние вярваме, че има обещаващо бъдеще, но това не може да за сметка на околната среда.
 
Tesla няма да продава никакъв Биткойн и ще ги използва за транзакции, когато добивът премине към устойчива енергия. Разглеждаме и други криптовалути, които използват <1% от енергията на Биткойн [на] транзакция.”

 

Tesla започна да приема Биткойн още през февруари. През следващия месец компанията обяви, че е закупила BTC на стойност 1,5 милиарда. долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света