НАЧАЛО Други

Manchester City пуска свой собствен фен токен с помощтта на Socios

март 20, 2021 13:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Manchester City пуска свой собствен фен токен с помощтта на Socios

Големият английски футболен клуб Manchester City е поредният спортен клуб, който пусна свой собствен, базиран на блокчейн токен за захранване на нови инструменти за дигитално ангажиране на феновете.

Според официално съобщение от петък, Manchester City си партнира с платформата Socios.com, за да пусне фен токена CITY в блокчейна Chiliz. Подобно на други европейски клубове като FC Barcelona и Juventus, Manchester City вече ще има възможност да предоставя VIP награди, клубни промоции, игри, функции с възможност за AR и анкети, използвайки своя фен токен.

Стефан Сиплик, старши вицепрезидент по продажбите на глобални партньорства в City Football Group, компанията майка на Manchester City, заяви, че членовете на Cityzens ще имат право да получат безплатен CITY токен.

Всеки съществуващ регистриран Cityzen също ще отговаря на условията за безплатен токен, за да има достъп до пълния набор от предимства и награди“, каза Сиплик.

Александър Драйфус, главен изпълнителен директор на Chiliz и Socios, заяви, че новосъздаденият фен токен ще предостави на феновете уникални дигитални и реални награди и изживяване веднага щом бъдат премахнати ограниченията покрай COVID-19.

Състезавайки се във Висшата лига, най-високото ниво на английския футбол, Manchester City е петият най-ценен футболен клуб в света, с прогнозирана стойност от $2,7 милиарда към 2019 г. Тимът е подложен на силна критика, след като клубът получи двугодишна забрана за участие в европейски клубни състезания за нарушаване на правилата за финансов феърплей миналата година, която в крайна сметка бе отменена при обжалване.

Както бе съобщено по-рано, токенът Chiliz (CHZ) – родната криптовалута на блокчейн платформата, създаден от Socios – отчете параболичен ръст през последните няколко месеца, достигайки пазарна капитализация от $1 милиард. Към момента на публикуване пазарната капитализация на CHZ възлиза на $3,8 милиарда, според данни от CoinMarketCap. В началото на март Chiliz завърши кръг от финансиране за $50 милиона като част от плана си за разширяване в Съединените щати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене