НАЧАЛО Други

Manchester City пуска свой собствен фен токен с помощтта на Socios

март 20, 2021 13:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Manchester City пуска свой собствен фен токен с помощтта на Socios

Големият английски футболен клуб Manchester City е поредният спортен клуб, който пусна свой собствен, базиран на блокчейн токен за захранване на нови инструменти за дигитално ангажиране на феновете.

Според официално съобщение от петък, Manchester City си партнира с платформата Socios.com, за да пусне фен токена CITY в блокчейна Chiliz. Подобно на други европейски клубове като FC Barcelona и Juventus, Manchester City вече ще има възможност да предоставя VIP награди, клубни промоции, игри, функции с възможност за AR и анкети, използвайки своя фен токен.

Стефан Сиплик, старши вицепрезидент по продажбите на глобални партньорства в City Football Group, компанията майка на Manchester City, заяви, че членовете на Cityzens ще имат право да получат безплатен CITY токен.

Всеки съществуващ регистриран Cityzen също ще отговаря на условията за безплатен токен, за да има достъп до пълния набор от предимства и награди“, каза Сиплик.

Александър Драйфус, главен изпълнителен директор на Chiliz и Socios, заяви, че новосъздаденият фен токен ще предостави на феновете уникални дигитални и реални награди и изживяване веднага щом бъдат премахнати ограниченията покрай COVID-19.

Състезавайки се във Висшата лига, най-високото ниво на английския футбол, Manchester City е петият най-ценен футболен клуб в света, с прогнозирана стойност от $2,7 милиарда към 2019 г. Тимът е подложен на силна критика, след като клубът получи двугодишна забрана за участие в европейски клубни състезания за нарушаване на правилата за финансов феърплей миналата година, която в крайна сметка бе отменена при обжалване.

Както бе съобщено по-рано, токенът Chiliz (CHZ) – родната криптовалута на блокчейн платформата, създаден от Socios – отчете параболичен ръст през последните няколко месеца, достигайки пазарна капитализация от $1 милиард. Към момента на публикуване пазарната капитализация на CHZ възлиза на $3,8 милиарда, според данни от CoinMarketCap. В началото на март Chiliz завърши кръг от финансиране за $50 милиона като част от плана си за разширяване в Съединените щати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене