НАЧАЛО Регулации

Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

октомври 6, 2018 16:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

След като спечели репутацията на "блокчейн остров", Малта предприема стъпки за укрепване на индустрията, като инвестира сериозно в надзорната технология, за да защити блокчейн индустрията.

Подобни инвестиции според властите имат за цел да гарантират, че присъщите рискове, свързани с виртуалните валути, се поддържат на минимално равнище в Малта.

След като показа любезен призив към блокчейн индустрията и вече видя приток на дейности в острова, Малтийският орган за финансови услуги (MFSA) вярва, че вече работи.

След като през последните години беше силно критикуван за това, че не успя да защити жертвите на La Valette Property Funds, институцията изглежда не желае да разреши този път.

Кристофър Бутигиг, ръководител на звеното за надзор на пазарите на ценни книжа и пазари в Малта, отбеляза огромните рискове, свързани със среди с големи потоци пари. Следователно, предприятието работи, за да установи и оправи предварително всякаква уязвимости за престъпниците, перачите на пари, терористите и други лоши актьори.

Ограниченият брой народи, които са отворени за блокчейн и крипто дейности и факта, че индустрията се разширява, предполага, че тези нации ще имат голям приток от дейности. Няколко стартиращи фирми, ICOта и дори конференции преместват дейността си в държави като Малта.

Освен директните парични рискове, необходимостта от установяване на необходимите стандарти за проекти, които се стремят да приемат своята база в такива страни, ще изиграе голяма роля в дефинирането на обществото.

Следователно обхватът на дейностите на MFSA за постигане на строга система не може да бъде подчертан достатъчно.


Малта наскоро прие три законодателни акта, които обхващат блокчейн и криптовалутите. Следователно, усилията на MFSA да затегне регулаторната система преди очакваното разширяване на индустрията.

Освен сценария La Valette Property Funds, регулаторната институция също разгледа тежка критика след предполагаеми нарушения в Pilatus Bank и други финансови институции. Следователно, той е изправен пред засилен натиск, заедно със звеното за анализ на финансовото разузнаване, от Европейския банков орган, Европейския парламент и Европейската централна банка.

Това са някои от случаите, от които Бутигиг отбеляза, че неговата институция се е поучила и ще работи за избягване на всякакви шансове те да се повторят. Той също така обяснява, че MFSA е надминала други регулатори и че Малта вече е приела Петата директива за борба с изпирането на пари, много преди крайния срок 2019 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене