НАЧАЛО Регулации

Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

ОКТ. 6, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

След като спечели репутацията на "блокчейн остров", Малта предприема стъпки за укрепване на индустрията, като инвестира сериозно в надзорната технология, за да защити блокчейн индустрията.

 


Подобни инвестиции според властите имат за цел да гарантират, че присъщите рискове, свързани с виртуалните валути, се поддържат на минимално равнище в Малта.


След като показа любезен призив към блокчейн индустрията и вече видя приток на дейности в острова, Малтийският орган за финансови услуги (MFSA) вярва, че вече работи.

След като през последните години беше силно критикуван за това, че не успя да защити жертвите на La Valette Property Funds, институцията изглежда не желае да разреши този път.

Кристофър Бутигиг, ръководител на звеното за надзор на пазарите на ценни книжа и пазари в Малта, отбеляза огромните рискове, свързани със среди с големи потоци пари. Следователно, предприятието работи, за да установи и оправи предварително всякаква уязвимости за престъпниците, перачите на пари, терористите и други лоши актьори.

Ограниченият брой народи, които са отворени за блокчейн и крипто дейности и факта, че индустрията се разширява, предполага, че тези нации ще имат голям приток от дейности. Няколко стартиращи фирми, ICOта и дори конференции преместват дейността си в държави като Малта.

Освен директните парични рискове, необходимостта от установяване на необходимите стандарти за проекти, които се стремят да приемат своята база в такива страни, ще изиграе голяма роля в дефинирането на обществото.


Следователно обхватът на дейностите на MFSA за постигане на строга система не може да бъде подчертан достатъчно.


Малта наскоро прие три законодателни акта, които обхващат блокчейн и криптовалутите. Следователно, усилията на MFSA да затегне регулаторната система преди очакваното разширяване на индустрията.

Освен сценария La Valette Property Funds, регулаторната институция също разгледа тежка критика след предполагаеми нарушения в Pilatus Bank и други финансови институции. Следователно, той е изправен пред засилен натиск, заедно със звеното за анализ на финансовото разузнаване, от Европейския банков орган, Европейския парламент и Европейската централна банка.

Това са някои от случаите, от които Бутигиг отбеляза, че неговата институция се е поучила и ще работи за избягване на всякакви шансове те да се повторят. Той също така обяснява, че MFSA е надминала други регулатори и че Малта вече е приела Петата директива за борба с изпирането на пари, много преди крайния срок 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света