НАЧАЛО Регулации

Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

ОКТ. 6, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

След като спечели репутацията на "блокчейн остров", Малта предприема стъпки за укрепване на индустрията, като инвестира сериозно в надзорната технология, за да защити блокчейн индустрията.


Подобни инвестиции според властите имат за цел да гарантират, че присъщите рискове, свързани с виртуалните валути, се поддържат на минимално равнище в Малта.


След като показа любезен призив към блокчейн индустрията и вече видя приток на дейности в острова, Малтийският орган за финансови услуги (MFSA) вярва, че вече работи.

След като през последните години беше силно критикуван за това, че не успя да защити жертвите на La Valette Property Funds, институцията изглежда не желае да разреши този път.

Кристофър Бутигиг, ръководител на звеното за надзор на пазарите на ценни книжа и пазари в Малта, отбеляза огромните рискове, свързани със среди с големи потоци пари. Следователно, предприятието работи, за да установи и оправи предварително всякаква уязвимости за престъпниците, перачите на пари, терористите и други лоши актьори.

Ограниченият брой народи, които са отворени за блокчейн и крипто дейности и факта, че индустрията се разширява, предполага, че тези нации ще имат голям приток от дейности. Няколко стартиращи фирми, ICOта и дори конференции преместват дейността си в държави като Малта.

Освен директните парични рискове, необходимостта от установяване на необходимите стандарти за проекти, които се стремят да приемат своята база в такива страни, ще изиграе голяма роля в дефинирането на обществото.


Следователно обхватът на дейностите на MFSA за постигане на строга система не може да бъде подчертан достатъчно.


Малта наскоро прие три законодателни акта, които обхващат блокчейн и криптовалутите. Следователно, усилията на MFSA да затегне регулаторната система преди очакваното разширяване на индустрията.

Освен сценария La Valette Property Funds, регулаторната институция също разгледа тежка критика след предполагаеми нарушения в Pilatus Bank и други финансови институции. Следователно, той е изправен пред засилен натиск, заедно със звеното за анализ на финансовото разузнаване, от Европейския банков орган, Европейския парламент и Европейската централна банка.

Това са някои от случаите, от които Бутигиг отбеляза, че неговата институция се е поучила и ще работи за избягване на всякакви шансове те да се повторят. Той също така обяснява, че MFSA е надминала други регулатори и че Малта вече е приела Петата директива за борба с изпирането на пари, много преди крайния срок 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света