НАЧАЛО Регулации

Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

ОКТ. 6, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

След като спечели репутацията на "блокчейн остров", Малта предприема стъпки за укрепване на индустрията, като инвестира сериозно в надзорната технология, за да защити блокчейн индустрията.

 


Подобни инвестиции според властите имат за цел да гарантират, че присъщите рискове, свързани с виртуалните валути, се поддържат на минимално равнище в Малта.


След като показа любезен призив към блокчейн индустрията и вече видя приток на дейности в острова, Малтийският орган за финансови услуги (MFSA) вярва, че вече работи.

След като през последните години беше силно критикуван за това, че не успя да защити жертвите на La Valette Property Funds, институцията изглежда не желае да разреши този път.

Кристофър Бутигиг, ръководител на звеното за надзор на пазарите на ценни книжа и пазари в Малта, отбеляза огромните рискове, свързани със среди с големи потоци пари. Следователно, предприятието работи, за да установи и оправи предварително всякаква уязвимости за престъпниците, перачите на пари, терористите и други лоши актьори.

Ограниченият брой народи, които са отворени за блокчейн и крипто дейности и факта, че индустрията се разширява, предполага, че тези нации ще имат голям приток от дейности. Няколко стартиращи фирми, ICOта и дори конференции преместват дейността си в държави като Малта.

Освен директните парични рискове, необходимостта от установяване на необходимите стандарти за проекти, които се стремят да приемат своята база в такива страни, ще изиграе голяма роля в дефинирането на обществото.


Следователно обхватът на дейностите на MFSA за постигане на строга система не може да бъде подчертан достатъчно.


Малта наскоро прие три законодателни акта, които обхващат блокчейн и криптовалутите. Следователно, усилията на MFSA да затегне регулаторната система преди очакваното разширяване на индустрията.

Освен сценария La Valette Property Funds, регулаторната институция също разгледа тежка критика след предполагаеми нарушения в Pilatus Bank и други финансови институции. Следователно, той е изправен пред засилен натиск, заедно със звеното за анализ на финансовото разузнаване, от Европейския банков орган, Европейския парламент и Европейската централна банка.

Това са някои от случаите, от които Бутигиг отбеляза, че неговата институция се е поучила и ще работи за избягване на всякакви шансове те да се повторят. Той също така обяснява, че MFSA е надминала други регулатори и че Малта вече е приела Петата директива за борба с изпирането на пари, много преди крайния срок 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света