НАЧАЛО Регулации

Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

ОКТ. 6, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малтийският регулатор на финансовите пазари се стреми да укрепи крипто индустрията

След като спечели репутацията на "блокчейн остров", Малта предприема стъпки за укрепване на индустрията, като инвестира сериозно в надзорната технология, за да защити блокчейн индустрията.


Подобни инвестиции според властите имат за цел да гарантират, че присъщите рискове, свързани с виртуалните валути, се поддържат на минимално равнище в Малта.


След като показа любезен призив към блокчейн индустрията и вече видя приток на дейности в острова, Малтийският орган за финансови услуги (MFSA) вярва, че вече работи.

След като през последните години беше силно критикуван за това, че не успя да защити жертвите на La Valette Property Funds, институцията изглежда не желае да разреши този път.

Кристофър Бутигиг, ръководител на звеното за надзор на пазарите на ценни книжа и пазари в Малта, отбеляза огромните рискове, свързани със среди с големи потоци пари. Следователно, предприятието работи, за да установи и оправи предварително всякаква уязвимости за престъпниците, перачите на пари, терористите и други лоши актьори.

Ограниченият брой народи, които са отворени за блокчейн и крипто дейности и факта, че индустрията се разширява, предполага, че тези нации ще имат голям приток от дейности. Няколко стартиращи фирми, ICOта и дори конференции преместват дейността си в държави като Малта.

Освен директните парични рискове, необходимостта от установяване на необходимите стандарти за проекти, които се стремят да приемат своята база в такива страни, ще изиграе голяма роля в дефинирането на обществото.


Следователно обхватът на дейностите на MFSA за постигане на строга система не може да бъде подчертан достатъчно.


Малта наскоро прие три законодателни акта, които обхващат блокчейн и криптовалутите. Следователно, усилията на MFSA да затегне регулаторната система преди очакваното разширяване на индустрията.

Освен сценария La Valette Property Funds, регулаторната институция също разгледа тежка критика след предполагаеми нарушения в Pilatus Bank и други финансови институции. Следователно, той е изправен пред засилен натиск, заедно със звеното за анализ на финансовото разузнаване, от Европейския банков орган, Европейския парламент и Европейската централна банка.

Това са някои от случаите, от които Бутигиг отбеляза, че неговата институция се е поучила и ще работи за избягване на всякакви шансове те да се повторят. Той също така обяснява, че MFSA е надминала други регулатори и че Малта вече е приела Петата директива за борба с изпирането на пари, много преди крайния срок 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света