НАЧАЛО Регулации

Люксембург прие законопроект за регулацията на блокчейн

февруари 15, 2019 21:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Люксембург прие законопроект за регулацията на блокчейн

Люксембургските законодатели приеха закон 7363, разрешаващ използването на блокчейн технологията във финансовите услуги, според официално съобщение, публикувано от парламента на страната, на 14-и февруари.

Новият закон има за цел да осигури на участниците на финансовите пазари, по-голяма прозрачност и правна сигурност по отношение на обращението на ценни книжа чрез блокчейн. Законопроектът е насочен и към по-ефективното прехвърляне на ценни книжа чрез намаляване на броя на посредниците.

Според местните новини, законопроектът предоставя на транзакции извършени с блокчейн, същия правен статут и защита като тези, направени чрез традиционните средства. От 60 парламентаристи само двама членове на лявата партия déi Lénk гласуваха против законопроекта.

Люксембург е известен с проактивния си подход към блокчейн. През ноември 2018 г., Люксембургският университет си партнира с базирана в страната платформа за търговия VNX Exchange, за да подобри сигурността на дигиталните активи. В рамките на сътрудничеството, университетът помага на VNX да развие по-високи нива на мрежова сигурност за дигиталните активи.

През март, люксембургският финансов регулатор CSSF издаде предупреждение срещу инвестиции в криптовалути и ICO. Регулаторът отбеляза в предупреждението, че криптовалутите не са подкрепени от никаква централна банка, както и за нестабилността на виртуалните валути, подчертавайки, че сделките често не са напълно прозрачни и бизнес моделите са неразбираеми.

Междувременно, проучване, проведено от изследователската компания Ipsos от името на холандския ING Bank B.V. през юни, разкри, че най-ниският процент на хората, които притежават криптовалута е в Люксембург – 4%.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене