НАЧАЛО Регулации

Люксембург прие законопроект за регулацията на блокчейн

ФЕВ. 15, 2019 21:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Люксембург прие законопроект за регулацията на блокчейн

Люксембургските законодатели приеха закон 7363, разрешаващ използването на блокчейн технологията във финансовите услуги, според официално съобщение, публикувано от парламента на страната, на 14-и февруари.


Новият закон има за цел да осигури на участниците на финансовите пазари, по-голяма прозрачност и правна сигурност по отношение на обращението на ценни книжа чрез блокчейн. Законопроектът е насочен и към по-ефективното прехвърляне на ценни книжа чрез намаляване на броя на посредниците.


Според местните новини, законопроектът предоставя на транзакции извършени с блокчейн, същия правен статут и защита като тези, направени чрез традиционните средства. От 60 парламентаристи само двама членове на лявата партия déi Lénk гласуваха против законопроекта.


Люксембург е известен с проактивния си подход към блокчейн. През ноември 2018 г., Люксембургският университет си партнира с базирана в страната платформа за търговия VNX Exchange, за да подобри сигурността на дигиталните активи. В рамките на сътрудничеството, университетът помага на VNX да развие по-високи нива на мрежова сигурност за дигиталните активи.


През март, люксембургският финансов регулатор CSSF издаде предупреждение срещу инвестиции в криптовалути и ICO. Регулаторът отбеляза в предупреждението, че криптовалутите не са подкрепени от никаква централна банка, както и за нестабилността на виртуалните валути, подчертавайки, че сделките често не са напълно прозрачни и бизнес моделите са неразбираеми.


Междувременно, проучване, проведено от изследователската компания Ipsos от името на холандския ING Bank B.V. през юни, разкри, че най-ниският процент на хората, които притежават криптовалута е в Люксембург - 4%.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света