НАЧАЛО Други

Литовското правителство с насоки за ICOта

юни 12, 2018 2:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Литовското правителство с насоки за ICOта

Литва издаде изчерпателни "насоки" относно първоначалните предлагания на монети (ICO) в документ, публикуван на 8-ми юни.

Длъжностните лица обявяват хода за „стъпка към сигурност и прозрачност“ в страната. Два месеца след като правителството организира кръгла маса за установяване на диалог между банки, оператори на ICO и други субекти, ръководствата получиха потвърждение от министъра на финансите Вилиус Шопока, че ICOтата „следва да бъдат регулирани“.

Литва вече има изключително регулаторно предимство. Ние сме едни от първите в Европа, които изготвиха изчерпателни насоки за правната рамка за ICO проектите, които обхващат регулаторни, данъчни и счетоводни.[…]Признаваме, че смелият нов крипто-икономичен свят е тук, за да остане, затова насърчаваме и каним своите участници да внедряват и създават в Литва.

В обхвата на широк кръг от регулаторни аспекти, включително данъчното облагане, счетоводството и изпирането на пари, депутатите определят като ключов фактор за това дали представляват ценни книжа токените на ICO „предоставянето на печалби или права на управление„.

Тези насоки представляват още една стъпка към по-голяма сигурност и прозрачност в регулаторните, данъчните, счетоводните и други изисквания, както и по-доброто сътрудничество между различните заинтересовани страни „, продължава въведението.

Въпросът дали крипто токените трябва да бъдат класифицирани като ценни книжа е фокусът на едно проучване на регулаторните органи от САЩ и Канада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене