НАЧАЛО Други

Литовското правителство с насоки за ICOта

юни 12, 2018 2:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Литовското правителство с насоки за ICOта

Литва издаде изчерпателни "насоки" относно първоначалните предлагания на монети (ICO) в документ, публикуван на 8-ми юни.

Длъжностните лица обявяват хода за „стъпка към сигурност и прозрачност“ в страната. Два месеца след като правителството организира кръгла маса за установяване на диалог между банки, оператори на ICO и други субекти, ръководствата получиха потвърждение от министъра на финансите Вилиус Шопока, че ICOтата „следва да бъдат регулирани“.

Литва вече има изключително регулаторно предимство. Ние сме едни от първите в Европа, които изготвиха изчерпателни насоки за правната рамка за ICO проектите, които обхващат регулаторни, данъчни и счетоводни.[…]Признаваме, че смелият нов крипто-икономичен свят е тук, за да остане, затова насърчаваме и каним своите участници да внедряват и създават в Литва.

В обхвата на широк кръг от регулаторни аспекти, включително данъчното облагане, счетоводството и изпирането на пари, депутатите определят като ключов фактор за това дали представляват ценни книжа токените на ICO „предоставянето на печалби или права на управление„.

Тези насоки представляват още една стъпка към по-голяма сигурност и прозрачност в регулаторните, данъчните, счетоводните и други изисквания, както и по-доброто сътрудничество между различните заинтересовани страни „, продължава въведението.

Въпросът дали крипто токените трябва да бъдат класифицирани като ценни книжа е фокусът на едно проучване на регулаторните органи от САЩ и Канада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене