НАЧАЛО Други

Литовското правителство с насоки за ICOта

ЮНИ. 12, 2018 02:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Литовското правителство с насоки за ICOта

Литва издаде изчерпателни "насоки" относно първоначалните предлагания на монети (ICO) в документ, публикуван на 8-ми юни.


Длъжностните лица обявяват хода за "стъпка към сигурност и прозрачност" в страната. Два месеца след като правителството организира кръгла маса за установяване на диалог между банки, оператори на ICO и други субекти, ръководствата получиха потвърждение от министъра на финансите Вилиус Шопока, че ICOтата "следва да бъдат регулирани".

Литва вече има изключително регулаторно предимство. Ние сме едни от първите в Европа, които изготвиха изчерпателни насоки за правната рамка за ICO проектите, които обхващат регулаторни, данъчни и счетоводни.[...]Признаваме, че смелият нов крипто-икономичен свят е тук, за да остане, затова насърчаваме и каним своите участници да внедряват и създават в Литва.

В обхвата на широк кръг от регулаторни аспекти, включително данъчното облагане, счетоводството и изпирането на пари, депутатите определят като ключов фактор за това дали представляват ценни книжа токените на ICO "предоставянето на печалби или права на управление".

Тези насоки представляват още една стъпка към по-голяма сигурност и прозрачност в регулаторните, данъчните, счетоводните и други изисквания, както и по-доброто сътрудничество между различните заинтересовани страни ", продължава въведението.

Въпросът дали крипто токените трябва да бъдат класифицирани като ценни книжа е фокусът на едно проучване на регулаторните органи от САЩ и Канада.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света