НАЧАЛО Други

Литовското правителство с насоки за ICOта

ЮНИ. 12, 2018 02:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Литовското правителство с насоки за ICOта

Литва издаде изчерпателни "насоки" относно първоначалните предлагания на монети (ICO) в документ, публикуван на 8-ми юни.

 


Длъжностните лица обявяват хода за "стъпка към сигурност и прозрачност" в страната. Два месеца след като правителството организира кръгла маса за установяване на диалог между банки, оператори на ICO и други субекти, ръководствата получиха потвърждение от министъра на финансите Вилиус Шопока, че ICOтата "следва да бъдат регулирани".

Литва вече има изключително регулаторно предимство. Ние сме едни от първите в Европа, които изготвиха изчерпателни насоки за правната рамка за ICO проектите, които обхващат регулаторни, данъчни и счетоводни.[...]Признаваме, че смелият нов крипто-икономичен свят е тук, за да остане, затова насърчаваме и каним своите участници да внедряват и създават в Литва.

В обхвата на широк кръг от регулаторни аспекти, включително данъчното облагане, счетоводството и изпирането на пари, депутатите определят като ключов фактор за това дали представляват ценни книжа токените на ICO "предоставянето на печалби или права на управление".

Тези насоки представляват още една стъпка към по-голяма сигурност и прозрачност в регулаторните, данъчните, счетоводните и други изисквания, както и по-доброто сътрудничество между различните заинтересовани страни ", продължава въведението.

Въпросът дали крипто токените трябва да бъдат класифицирани като ценни книжа е фокусът на едно проучване на регулаторните органи от САЩ и Канада.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света