НАЧАЛО Други

Libra на Facebook ще стартира след средата на 2020 година

СЕП. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Libra на Facebook ще стартира след средата на 2020 година

Ръководителят на неправителствената организация, която стои зад дигиталната валута на Facebook, заяви, че компанията ще я стартира и ще изчисти регулаторните пречки.

 В интервю за френското списание “Les Echos” на 12-ти септември, Бертран Перес, генерален директор на асоциацията Libra, заяви, че токенът трябва да се появи през втората половина на 2020 г.

 

Коментарите дойдоха в деня, когато френският икономически и финансов министър заяви, че страната няма да разреши на Libra да действат в рамките на граници на страната.

 

Притесненията относно финансовата стабилност подхранват негодуванието, като Бруно Льо Мейър изглежда желае да формира враждебна политика на Европейския съюз спрямо проекта на Facebook.

 

Според Перес обаче Facebook не желае да създава ново предлагане на пари чрез токена. Той направи сравнения с “BlackRock”, най-големия световен мениджър на активи, като каза, че гигантът на социалните медии не иска да се конкурира на този пазар.

 

Не искаме да станем нов BlackRock”, каза той на Les Echos, като продължи:

 

Ето защо тези притеснения относно дестабилизиращия ефект, който резервната ни валута може да има върху фиатните валути на централните банки - които фигурират в нашата кошница - ни се струват неоснователни.

 

Перес също потвърди, че Libra при пускането на пазара ще бъдат обвързани с набор от основни световни валути, но не и с китайския юан. Пекин довършва собствената си цифрова валута, като служителите на централната банка вече изразяват преки притеснения относно подкрепата на проекта на Facebook.

 

Независимо от това, Перес е уверен, че всички регулаторни трудности могат да бъдат решени със старта.

 

Годината, която имаме преди пускането, ще ни позволи да изгладим всички проблеми“, добави той.

 

Междувременно Франция обеща да не облага с данъци транзакции с криптовалути, като изтъква потенциално либералната си позиция по отношение на явлението.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС все още нямат ясна позиция спрямо криптовалутата на Facebook
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ирански генерал предлага използването на криптовалути за заобикаляне на санкциите

Според доклад на фарси медията Cosiit, Саид Мохамед, командир на Ислямския революционен гвардейски корпус, клон на иранските въоръжени сили, произнесе реч в сряда, в която предложи страната да използв...
ФЕВ. 28, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милениалите ще наследят трилиони и ще се насочат към Биткойн

Милениалите от друга страна са израснали с технологии и те са на път да наследят трилиони. Биткойн бум при милениалите?Според статистиката, приблизително $60 трилиона богатство ще бъдат прехвърлени ...
ФЕВ. 28, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новата дебитна карта на Visa позволява депозити и тегления на криптовалути

От една страна говорим за законови ограничения в рамките на определени юрисдикции и конкретните политики на банките, а пък от друга става въпрос за тромавите процедури по обмена на средствата. Всеки е...
ФЕВ. 27, 2020 17:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

За 10 години са се прехвърлили $4,6 трилиона в криптовалути

Изследването беше проведено от Blocknative, използвайки данни от Coin Metrics като се разкрива, че през последните 10 години, обобщавайки общия брой транзакции в 24 публични блокчейна, общият брой тра...
ФЕВ. 27, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света