НАЧАЛО Други

Libra на Facebook ще стартира след средата на 2020 година

СЕП. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Libra на Facebook ще стартира след средата на 2020 година

Ръководителят на неправителствената организация, която стои зад дигиталната валута на Facebook, заяви, че компанията ще я стартира и ще изчисти регулаторните пречки.

 В интервю за френското списание “Les Echos” на 12-ти септември, Бертран Перес, генерален директор на асоциацията Libra, заяви, че токенът трябва да се появи през втората половина на 2020 г.

 

Коментарите дойдоха в деня, когато френският икономически и финансов министър заяви, че страната няма да разреши на Libra да действат в рамките на граници на страната.

 

Притесненията относно финансовата стабилност подхранват негодуванието, като Бруно Льо Мейър изглежда желае да формира враждебна политика на Европейския съюз спрямо проекта на Facebook.

 

Според Перес обаче Facebook не желае да създава ново предлагане на пари чрез токена. Той направи сравнения с “BlackRock”, най-големия световен мениджър на активи, като каза, че гигантът на социалните медии не иска да се конкурира на този пазар.

 

Не искаме да станем нов BlackRock”, каза той на Les Echos, като продължи:

 

Ето защо тези притеснения относно дестабилизиращия ефект, който резервната ни валута може да има върху фиатните валути на централните банки - които фигурират в нашата кошница - ни се струват неоснователни.

 

Перес също потвърди, че Libra при пускането на пазара ще бъдат обвързани с набор от основни световни валути, но не и с китайския юан. Пекин довършва собствената си цифрова валута, като служителите на централната банка вече изразяват преки притеснения относно подкрепата на проекта на Facebook.

 

Независимо от това, Перес е уверен, че всички регулаторни трудности могат да бъдат решени със старта.

 

Годината, която имаме преди пускането, ще ни позволи да изгладим всички проблеми“, добави той.

 

Междувременно Франция обеща да не облага с данъци транзакции с криптовалути, като изтъква потенциално либералната си позиция по отношение на явлението.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Централните банки се срещат с учредителите на крипто проекта на Facebook
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Баскетболист от NBA токенизира своя договор за $34 милиона

В края на миналата седмица бе съобщено, че пойнт гардът на Бруклин Нетс, Спенсър Динуиди, предприема последното си удължаване на договора на стойност 34 милиона долара и го превръща в секюритизирано „...
СЕП. 18, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Клиенти на Kraken купуват Биткойн на $ 8,000

На 13-ти септември при базирания в САЩ обмен Kraken имаше грешка, която позволи на някои потребители да купуват или продават Биткойн на значително по-ниска цена от действителната.На следващия ден Krak...
СЕП. 18, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гигантският телеком HTC обяви партньорство с Bitcoin.com

Exodus 1 е първият телефон, който предлага поддръжка за Биткойн Кеш (BCH), без да е необходимо да изтегляте BCH портфейл от магазин за приложения.Съществуващите потребители на Exodus 1 вече ще могат д...
СЕП. 17, 2019 19:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централните банки се срещат с учредителите на крипто проекта на Facebook

Централните банки ще говорят с представители на LibraНа 16 септември представителите на Libra ще се срещнат с Комисията по плащания и пазарна инфраструктура (CPMI), част от Банката на международните р...
СЕП. 16, 2019 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света