НАЧАЛО Други

Libra Association търсят лиценз от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари

СЕП. 11, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Libra Association търсят лиценз от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари

Facebook търси лиценз за платежна система съгласно Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) за своя планиран проект за стабилна монета, съобщи Reuters на 11 септември.

"Регулирани и високо защитени" блокчейн плащания


В официално изявление днес, регистрираната в Швейцария Libra Association - организация с нестопанска цел, създадена да управлява мрежата на Libra - обясни избора си за координиране на регулаторна рамка с швейцарския финансов надзорник:

„Швейцария предлага път за отговорни иновации във финансовите услуги, хармонизиран с глобалните финансови норми и сериозен надзор. Ние водим конструктивен диалог с FINMA и сме насърчени да видим възможен път за блокчейн мрежа с отворен код да се превърне в регулирана платежна система с висока сигурност."


FINMA излезе по-специално това лято с насоки относно регулаторните изисквания за блокчейн плащания, които се прилагат за доставчиците на блокчейн услуги, включително борси, доставчици на портфейли и платформи за търговия.

Ръководството се придържа към рамката за регулиране на дигитални активи, издадена този юни от Междуправителствената работна група за финансови действия (FATF), която включва разпоредби за мерки за борба с изпирането на пари (AML), Опознай своя клиент (KYC), системи за мониторинг на риска и други.

FINMA са крачка напред от разпоредбите на FATF за отказа да се освобождават плащания, които включват нерегламентирани доставчици на портфейли.

По-рано тази седмица, служител на Министерството на финансите на САЩ заяви пред репортери в Женева, че е наложително проектът Libra да отговаря на най-високите стандарти за борба с изпирането на пари и борбата с финансирането на тероризма, ако трябва да бъде одобрен от регулатори и законодатели.

По време на изслушване пред американските представители в средата на юли Дейвид Маркъс - шеф на Facebook портфейла Calibra Wallet - заяви, че изборът няма „нищо общо с избягването на регулациите или надзора“, аргументирайки се вместо това, че юрисдикцията е международен център, благоприятен за това да се върши бизнес.

През август американските депутати посетиха Швейцария, за да се срещнат с местните финансови регулатори и правителствени служители относно Libra, като изразиха своите постоянни „притеснения [...] относно това как голяма технологична компания ще създаде частна контролирана, алтернативна глобална валута“.

На 5 септември президентът на Швейцарската национална банка Томас Джордан заяви, че стабилните монети, привързани към чуждестранна валута, при някои обстоятелства могат да повлияят неблагоприятно на паричната политика на Швейцария.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bakkt назначава нов изпълнителен директор
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple може и да са се насочили към нивото на Amazon след 5 години

В интервю с Джулия Чатърли от CNN в понеделник, Гарлингхаус обясни, че Ripple и XRP са в добра позиция, въпреки краткосрочния акцент върху цената. Гарлингхаус избра да се съсредоточи върху дългоср...
ФЕВ. 20, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase става директен издател на карти Visa

Това ще  позволи на компанията да издава дебитни карти, без да разчита на трети страни.Членството е развитие на настоящите отношения на Coinbase с Visa, като обменът на криптовалути осигурява деб...
ФЕВ. 20, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple може да достигне нивото на Amazon след пет години

В интервю с Джулия Чатърли от CNN в понеделник, Гарлингхаус обясни, че Ripple и XRP са в добра позиция, въпреки краткосрочния акцент върху цената.Гарлингхаус избра да се съсредоточи върху дългосроч...
ФЕВ. 20, 2020 09:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто гигантът Binance стартира облачна услуга

ФЕВ. 20, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света