НАЧАЛО Други

Ledger продават 1 милиона крипто хардуерни портфейли през 2017

ЮЛИ. 11, 2018 11:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ledger продават 1 милиона крипто хардуерни портфейли през 2017

Водещият производител и разработчик на хардуерни крипто портфейли, Ledger, продаде повече от 1 милион хардуерни портфейлa през 2017 г., регистрирайки печалба от 29 милиона долара.

 


В интервю за Форбс, президентът на Ledger, Pascal Gauthier заяви, че липсата на сигурни платформи, които потребителите могат да използват за подписване на транзакции на неизменният публичен блокчейн, доведе до нарастване на търсенето на Ledger и хардуерните портфейли.

"Самият блокчейн е сигурен, но подписването на блокчейн е недостатък. Ако загубите частния ключ, няма банка, която да се грижи за вашите активи или как да ги възстанови", каза Gauthier.


Откриване на друг кръг на финансиране от няколко милиона долара


В началото на 2018 г. Ledger са събрали 75 млн. долара, водени от милиардерът и технологичени инвеститор в ранна ваза, Tim Draper и Draper Venture Network. Кръгът Series B от финансирането на Ledger беше значителен тласък от предишния кръг Series А, който приключи инвестиция от 7 млн. Долара.

След като през миналата година реализира печалба с впечатляващи финансови резултати, Ledger ще събере още около милион долара финансиране тази година. Вече някои от най-големите технологични конгломерати в света, като например Samsung, Siemens и компанията за рисков капитал на Google, са разгледали финансовите данни на Ledger, с интерес да инвестират във фирмата, разкрива Форбс.

Предишният Series B кръг на финансиране на Ledger, се използва главно за подобряване на инфраструктурата на Ledger и създаване на продукти, насочени към търговци на дребно и индивидуални инвеститори. В бъдеще Gauthier каза, че компанията ще се съсредоточи върху доставката на продукти за широкомащабни институционални инвеститори, чието влизане в сектора на криптовалутната търговия се смята за предстоящо, главно поради дебюта на Coinbase custody.

Понастоящем по-голямата част от големите инвеститори, които държат бизнеса, използват системи за съхранение на Xapo и Coinbase. Но искането на трезорите да държат огромни количества Биткойн все още налага на инвеститорите да се доверят на операторите на съхранителя.

Визията на Ledger в дългосрочен план е да даде възможност за екосистема, която ще позволи дори на големите институции да държат криптота като Биткойн и Етер, без да разчитат на доставчици на услуги от трети страни.

"Нуждаете се от решение на Ledger Nano S за институции, продукти, които се правят за големи и малки финансови институции", обяснява Gauthier, подчертавайки, че клиентите "чакат" пред офиса на Ledger във Франция, за да купят Ledger Vault.


Увеличаването на търсенето на хардуерни портфейли е положително


През 2018 г. секторът на криптовалути видя четири големи хакерски атаки, като жертвите бяха Coincheck, Bithumb и Coinrail, големи крипто борси на японския и южнокорейски крипто пазар.


Например Coincheck бе жертва на хакерска атака за 500 млн. Долара, поради проста грешка в решението на компанията да съхранява всичките си пари в NEM в горещ портфейл.

Основната цел на криптовалутите като децентрализирани peer-to-peer мрежи е да се даде възможност на всеки, който е в публичен блокчейн, да изпраща и получава информация по сигурен и надежден начин. Нарастващото търсене на хардуерни портфейли като Ledger Nano S и Ledger Vault демонстрира повишаване на осведомеността на инвеститорите и потребителите относно крипто, относно значението на платформите за сигурност и платформи без съхранение.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света