НАЧАЛО Други

Ledger продават 1 милиона крипто хардуерни портфейли през 2017

ЮЛИ. 11, 2018 11:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ledger продават 1 милиона крипто хардуерни портфейли през 2017

Водещият производител и разработчик на хардуерни крипто портфейли, Ledger, продаде повече от 1 милион хардуерни портфейлa през 2017 г., регистрирайки печалба от 29 милиона долара.


В интервю за Форбс, президентът на Ledger, Pascal Gauthier заяви, че липсата на сигурни платформи, които потребителите могат да използват за подписване на транзакции на неизменният публичен блокчейн, доведе до нарастване на търсенето на Ledger и хардуерните портфейли.

"Самият блокчейн е сигурен, но подписването на блокчейн е недостатък. Ако загубите частния ключ, няма банка, която да се грижи за вашите активи или как да ги възстанови", каза Gauthier.


Откриване на друг кръг на финансиране от няколко милиона долара


В началото на 2018 г. Ledger са събрали 75 млн. долара, водени от милиардерът и технологичени инвеститор в ранна ваза, Tim Draper и Draper Venture Network. Кръгът Series B от финансирането на Ledger беше значителен тласък от предишния кръг Series А, който приключи инвестиция от 7 млн. Долара.

След като през миналата година реализира печалба с впечатляващи финансови резултати, Ledger ще събере още около милион долара финансиране тази година. Вече някои от най-големите технологични конгломерати в света, като например Samsung, Siemens и компанията за рисков капитал на Google, са разгледали финансовите данни на Ledger, с интерес да инвестират във фирмата, разкрива Форбс.

Предишният Series B кръг на финансиране на Ledger, се използва главно за подобряване на инфраструктурата на Ledger и създаване на продукти, насочени към търговци на дребно и индивидуални инвеститори. В бъдеще Gauthier каза, че компанията ще се съсредоточи върху доставката на продукти за широкомащабни институционални инвеститори, чието влизане в сектора на криптовалутната търговия се смята за предстоящо, главно поради дебюта на Coinbase custody.

Понастоящем по-голямата част от големите инвеститори, които държат бизнеса, използват системи за съхранение на Xapo и Coinbase. Но искането на трезорите да държат огромни количества Биткойн все още налага на инвеститорите да се доверят на операторите на съхранителя.

Визията на Ledger в дългосрочен план е да даде възможност за екосистема, която ще позволи дори на големите институции да държат криптота като Биткойн и Етер, без да разчитат на доставчици на услуги от трети страни.

"Нуждаете се от решение на Ledger Nano S за институции, продукти, които се правят за големи и малки финансови институции", обяснява Gauthier, подчертавайки, че клиентите "чакат" пред офиса на Ledger във Франция, за да купят Ledger Vault.


Увеличаването на търсенето на хардуерни портфейли е положително


През 2018 г. секторът на криптовалути видя четири големи хакерски атаки, като жертвите бяха Coincheck, Bithumb и Coinrail, големи крипто борси на японския и южнокорейски крипто пазар.


Например Coincheck бе жертва на хакерска атака за 500 млн. Долара, поради проста грешка в решението на компанията да съхранява всичките си пари в NEM в горещ портфейл.

Основната цел на криптовалутите като децентрализирани peer-to-peer мрежи е да се даде възможност на всеки, който е в публичен блокчейн, да изпраща и получава информация по сигурен и надежден начин. Нарастващото търсене на хардуерни портфейли като Ledger Nano S и Ledger Vault демонстрира повишаване на осведомеността на инвеститорите и потребителите относно крипто, относно значението на платформите за сигурност и платформи без съхранение.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света