НАЧАЛО Крипто Крими

Lazarus таргетират крипто обмени чрез Mac потребители

август 25, 2018 23:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Lazarus таргетират крипто обмени чрез Mac потребители

Kaspersky Lab откри, че небезизвестната севернокорейска група за киберпрестъпления Lazarus е таргетирала крипто обмени, финтех компании и банки в кампания, използваща зловреден софтуер, наречен AppleJeus.

Кибер-крадцитe са се опитали да откраднат криптовалута, използвайки троянски крипто софтуер, според Computer Weekly.

Глобалният екип за изследвания и анализи на Kaspersky Lab съобщи, че Lazarus е инфилтрирал азиатски крипто обмен. Екипът на Kaspersky откри нов злонамерен софтуер, атакуващ платформата на Mac OS, като за пръв път групата на Lazarus е използвала злонамерен софтуер, за да атакува точно потребителите на Mac OS.

Изследователите отбелязват, че потребителите на Mac OS не биха били толкова подготвени, колкото потребителите на Windows да се справят с заплахата, въпреки факта, че версиите на зловреден софтуер, работещи под Windows и Mac OS, работят по еднакъв начин.

Копията на злонамерения софтуер се смята, че са били изтеглени от уебсайта на една компания, която разработва софтуер за търговия с криптовалута. Приложението за търговия с криптовалута изглежда е легитимно и не показва признаци на злонамерена дейност, отбелязват изследователите.

Изследователите не можаха да намерят легитимна организация на адреса, посочен в сертификата за компанията, към която е регистриран домейнът.

Злонамереният код бе изпратен чрез актуализиран компонент, който обикновено съществува в легитимен софтуер, който се използва за изтегляне на нови версии. Кодът се изпраща като актуализация на софтуера, което става след като събере информация от хост компютъра и атакуващият прецени, че си струва да го атакува. Актуализацията след това инсталира Fallchill – троянец, който групата е използвала и преди, което показва, че Lazarus вероятно е отговорен за атаката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене