НАЧАЛО Крипто Крими

Lazarus таргетират крипто обмени чрез Mac потребители

АВГ. 25, 2018 23:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Lazarus таргетират крипто обмени чрез Mac потребители

Kaspersky Lab откри, че небезизвестната севернокорейска група за киберпрестъпления Lazarus е таргетирала крипто обмени, финтех компании и банки в кампания, използваща зловреден софтуер, наречен AppleJeus.


Кибер-крадцитe са се опитали да откраднат криптовалута, използвайки троянски крипто софтуер, според Computer Weekly.


Глобалният екип за изследвания и анализи на Kaspersky Lab съобщи, че Lazarus е инфилтрирал азиатски крипто обмен. Екипът на Kaspersky откри нов злонамерен софтуер, атакуващ платформата на Mac OS, като за пръв път групата на Lazarus е използвала злонамерен софтуер, за да атакува точно потребителите на Mac OS.

Изследователите отбелязват, че потребителите на Mac OS не биха били толкова подготвени, колкото потребителите на Windows да се справят с заплахата, въпреки факта, че версиите на зловреден софтуер, работещи под Windows и Mac OS, работят по еднакъв начин.

Копията на злонамерения софтуер се смята, че са били изтеглени от уебсайта на една компания, която разработва софтуер за търговия с криптовалута. Приложението за търговия с криптовалута изглежда е легитимно и не показва признаци на злонамерена дейност, отбелязват изследователите.

Изследователите не можаха да намерят легитимна организация на адреса, посочен в сертификата за компанията, към която е регистриран домейнът.

Злонамереният код бе изпратен чрез актуализиран компонент, който обикновено съществува в легитимен софтуер, който се използва за изтегляне на нови версии. Кодът се изпраща като актуализация на софтуера, което става след като събере информация от хост компютъра и атакуващият прецени, че си струва да го атакува. Актуализацията след това инсталира Fallchill - троянец, който групата е използвала и преди, което показва, че Lazarus вероятно е отговорен за атаката.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света