НАЧАЛО Регулации

Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

ОКТ. 13, 2018 22:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

Кристофър Джанкарло, председател на CFTC, заяви, че криптовалутите се считат за стоки под юрисдикцията на CFTC, по време на интервю с телевизионния канал Fox Business.

 

Джанкарло, който заяви, че "през ​​2015 г. [CFTC] обявява, че криптовалутите са стока под нашата юрисдикция", цитира две неотдавнашни решения на федералните съдилища, потвърждаващи юрисдикцията на агенцията в този смисъл.


Председателите подчертаха "двупосочния подход" към регулирането на криптовалутите - от една страна се предприемат мерки срещу измамници, а от друга - възприемат либертариански подход, който няма да задуши иновациите.

Според Джанкарло навлизането на повече институционални инвеститори ще насърчи "по-голямото съзряване" на крипто индустрията, въпреки че има "дълъг път" до това съзряване. Той посочи регулираните пазари за фючърси на Биткойн, както на CME, така и на CBOE, като "сприхнаха балона" от края на 2017 г., постигайки "по мнение на някои хора [...] по-устойчиво ниво" на нестабилност на цените.

Двете решения, споменати от Джанкарло, които подкрепят юрисдикцията на CFTC за регулиране на крипто активите, определят каквито и да е криптовалути, търгуеми с Биткойн като търгуема с фючърси стока, регулирана от CFTC, тъй като самият Биткойн - както бе отбелязано по-рано - е търгуем с фючърси под юрисдикцията на CFTC.

Тъй като всяка виртуална валута или актив се търгува в определен момент с Биткойн, включително scam монети, изглежда, че почти всеки виртуален актив може да се разглежда като стока в рамките според CFTC.

Ключов пасаж може да бъде намерен в решението на съдия Риа Зобел в американския окръжен съд за окръг Масачузетс, че стоката е нещо, "в което договорите за бъдеща доставка в момента или в бъдеще се разглеждат".

Изглежда, че тези решения добавят допълнителни аргументи към въпросa как криптоавалутите трябва да бъдат класифицирани и регулирани в очите на федералното правителство на САЩ; като стоки, валути или ценни книжа. По-рано тази година, самият Джанкарло описва сложността на определянето на новия клас активи.

Налице е известна липса на яснота от страна на правителството на САЩ относно кои активи трябва да се считат за стоки, регулирани от CFTC, и кои трябва да се считат за ценни книжа, регулирани от SEC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света