НАЧАЛО Регулации

Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

ОКТ. 13, 2018 22:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

Кристофър Джанкарло, председател на CFTC, заяви, че криптовалутите се считат за стоки под юрисдикцията на CFTC, по време на интервю с телевизионния канал Fox Business.


Джанкарло, който заяви, че "през ​​2015 г. [CFTC] обявява, че криптовалутите са стока под нашата юрисдикция", цитира две неотдавнашни решения на федералните съдилища, потвърждаващи юрисдикцията на агенцията в този смисъл.


Председателите подчертаха "двупосочния подход" към регулирането на криптовалутите - от една страна се предприемат мерки срещу измамници, а от друга - възприемат либертариански подход, който няма да задуши иновациите.

Според Джанкарло навлизането на повече институционални инвеститори ще насърчи "по-голямото съзряване" на крипто индустрията, въпреки че има "дълъг път" до това съзряване. Той посочи регулираните пазари за фючърси на Биткойн, както на CME, така и на CBOE, като "сприхнаха балона" от края на 2017 г., постигайки "по мнение на някои хора [...] по-устойчиво ниво" на нестабилност на цените.

Двете решения, споменати от Джанкарло, които подкрепят юрисдикцията на CFTC за регулиране на крипто активите, определят каквито и да е криптовалути, търгуеми с Биткойн като търгуема с фючърси стока, регулирана от CFTC, тъй като самият Биткойн - както бе отбелязано по-рано - е търгуем с фючърси под юрисдикцията на CFTC.

Тъй като всяка виртуална валута или актив се търгува в определен момент с Биткойн, включително scam монети, изглежда, че почти всеки виртуален актив може да се разглежда като стока в рамките според CFTC.

Ключов пасаж може да бъде намерен в решението на съдия Риа Зобел в американския окръжен съд за окръг Масачузетс, че стоката е нещо, "в което договорите за бъдеща доставка в момента или в бъдеще се разглеждат".

Изглежда, че тези решения добавят допълнителни аргументи към въпросa как криптоавалутите трябва да бъдат класифицирани и регулирани в очите на федералното правителство на САЩ; като стоки, валути или ценни книжа. По-рано тази година, самият Джанкарло описва сложността на определянето на новия клас активи.

Налице е известна липса на яснота от страна на правителството на САЩ относно кои активи трябва да се считат за стоки, регулирани от CFTC, и кои трябва да се считат за ценни книжа, регулирани от SEC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света