НАЧАЛО Регулации

Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

ОКТ. 13, 2018 22:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

Кристофър Джанкарло, председател на CFTC, заяви, че криптовалутите се считат за стоки под юрисдикцията на CFTC, по време на интервю с телевизионния канал Fox Business.

 

Джанкарло, който заяви, че "през ​​2015 г. [CFTC] обявява, че криптовалутите са стока под нашата юрисдикция", цитира две неотдавнашни решения на федералните съдилища, потвърждаващи юрисдикцията на агенцията в този смисъл.


Председателите подчертаха "двупосочния подход" към регулирането на криптовалутите - от една страна се предприемат мерки срещу измамници, а от друга - възприемат либертариански подход, който няма да задуши иновациите.

Според Джанкарло навлизането на повече институционални инвеститори ще насърчи "по-голямото съзряване" на крипто индустрията, въпреки че има "дълъг път" до това съзряване. Той посочи регулираните пазари за фючърси на Биткойн, както на CME, така и на CBOE, като "сприхнаха балона" от края на 2017 г., постигайки "по мнение на някои хора [...] по-устойчиво ниво" на нестабилност на цените.

Двете решения, споменати от Джанкарло, които подкрепят юрисдикцията на CFTC за регулиране на крипто активите, определят каквито и да е криптовалути, търгуеми с Биткойн като търгуема с фючърси стока, регулирана от CFTC, тъй като самият Биткойн - както бе отбелязано по-рано - е търгуем с фючърси под юрисдикцията на CFTC.

Тъй като всяка виртуална валута или актив се търгува в определен момент с Биткойн, включително scam монети, изглежда, че почти всеки виртуален актив може да се разглежда като стока в рамките според CFTC.

Ключов пасаж може да бъде намерен в решението на съдия Риа Зобел в американския окръжен съд за окръг Масачузетс, че стоката е нещо, "в което договорите за бъдеща доставка в момента или в бъдеще се разглеждат".

Изглежда, че тези решения добавят допълнителни аргументи към въпросa как криптоавалутите трябва да бъдат класифицирани и регулирани в очите на федералното правителство на САЩ; като стоки, валути или ценни книжа. По-рано тази година, самият Джанкарло описва сложността на определянето на новия клас активи.

Налице е известна липса на яснота от страна на правителството на САЩ относно кои активи трябва да се считат за стоки, регулирани от CFTC, и кои трябва да се считат за ценни книжа, регулирани от SEC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света