НАЧАЛО Регулации

Криптовалутите вече са законни в Исландия

ЮЛИ. 4, 2019 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите вече са законни в Исландия

Освен миньорите на Биткойн, които предпочитат Исландия поради студеното време, страната прави стъпки на други фронтове, тясно свързани с блокчейн технологията.

Службата за финансов надзор на страната, легализира използването на криптовалути в плащанията.


Исландският орган за финансов надзор е упълномощил първата си крипто институция, Monerium, която се намира в Рейкявик. Със способността да емитира електронни пари, използвайки блокчейн, институцията е “призната като компания, която може да извършва бизнес в съответствие с първата регулация на електронните пари в Европа.”


С одобрението на FME, Monerium ще може да предлага услуги в Европейското икономическо пространство. Съгласието е пробив, като се има предвид, че по-рано електронните пари не бяха одобрени за предаване, използвайки блокчейн.


Преди одобрението:


Като цяло, електронните пари бяха признати за достъпни само за страната, която ги е издала, но този път блокчейн технологията се използва без посредници, които се намесват в плащанията, електронната търговия, финансите и сетълмента на ценни книжа в Европейското икономическо пространство. Компанията има за цел да направи възможно използването на широк спектър от електронни парични транзакции.


Според главния изпълнителен директор на Monerium, Швеин Валфелс, работата в регулирано пространство осигурява конкурентно предимство за компанията.


Валфелс добави:


От практически цели, фиат ще бъде валутата, която повечето хора и институции ще искат да използват в кратко и средносрочен план. И ако по някакъв начин докосвате фиат, просто трябва да спазвате съответните правила.


Както отбелязва Валфелс, Monerium е предприел различен подход, за разлика от други компании, които разработват подобни продукти в Европа. 


Например, както изтъкна главният изпълнителен директор, вместо да разработи продукт и след това да се стреми да спазва регулациите, Monerium разработи продукт, който се погрижи за определените правила още от самото начало. Главният изпълнителен директор заяви, че регламентите са част от протокола на неговия продукт.


Monerium използва правила, формулирани през 2009 г. по време на финансовата криза. Оттогава наредбите се използват за управление на фирми, които разработват продукти около предплатени дебитни карти.


Джон Егилсон, съосновател на Monerium, отбеляза, че електронните пари на компанията взимат предвид всички предимства на блокчейн технологията, когато парите са програмирани в нея. 


Към края на 2018 г. експертите очакваха, че Исландия ще премине от само крипто добив към други дейности, базирани на блокчейн.


Според Халдор Йоргенсон, председател на център за данни в Исландия:


Търсенето се измества към бизнеса с блокчейн… Силно вярваме, че когато цялото нещо с Биткойн се е установило до някакво ниво, което не е толкова лудо, колкото беше преди година. Ние вярваме, че се появява друга вълна, която ще използва тези инфраструктури, които са били изградени по време на фазата на копаене на Биткойн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света