НАЧАЛО Други

Криптовалутите няма да успорят икономическата мощ на централните банки

ЮЛИ. 2, 2018 12:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите няма да успорят икономическата мощ на централните банки

Криптoвалутите няма да оспорят икономическата мощ на централните банки, каза Европейският парламент миналата седмица.


В последния Monetary Dialogue, публикуван на 26-ти юни, комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент заяви, че докато криптовалутите са направили финансовите сделки "относително безопасни, прозрачни и бързи", те не представляват заплаха за суверенните валути по света.

Анализът, извършен от Центъра за социални и икономически изследвания, изследователски институт с нестопанска цел, базиран във Варшава, първо признава, че крипто са довели до финансови транзакции, отбелязвайки, че сега те "се използват глобално, без да се вземат предвид националните граници."

Криптовалутите "отговарят на реалното търсене на пазара", твърди анализът и те ще имат потенциал да станат "пълноправни частни пари" или дори постоянен елемент на световната икономика.

Изследователите обаче заявиха, че е "малко вероятно" криптотата да застрашат централните банки и суверенните валути и да премахнат съществуващите парични структури, особено в страни, където техните суверенни валути са широко разпространени.

Понастоящем, според анализа, общата стойност на всички криптовалути, които циркулират на пазара, силно подценяват стойността на основните суверенни валути в обращение.

Но има няколко изключения. В доклада се посочва инфлацията във Венецуела и се отбелязва, че в много по-малките юрисдикции на паричната единица криптовалутите "могат" да предлагат алтернатива на нестабилната валута.

Освен това анализът предложи финансовите регулатори да третират крипто като "всякакви други финансови транзакции или инструменти", като се имат предвид потенциалните рискове, свързани с транзакциите, използващи криптовалути, включително изпирането на пари, укриването на данъци и финансирането на незаконни дейности.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света