НАЧАЛО Други

Криптопазарите спаднаха след решенито на ФЕД – какво да очакваме?

ноември 3, 2022 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптопазарите спаднаха след решенито на ФЕД – какво да очакваме?

Криптопазарите преживяха рязко увеличение на волатилността, тъй като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл даде подробности за бъдещето на повишаването на лихвените проценти в САЩ.

След като повиши лихвените проценти с още 0.75%, Пауъл говори по време на пресконференция, съсредоточена главно върху темпа на повишаване на лихвите занапред.

Той призна, че икономиката на САЩ “се е забавила значително спрямо рекордно бързия темп от миналата година” и предположи, че през следващите месеци темпът на повишаване на лихвените проценти ще се забави.

С изоставането между политиката и икономическата активност има много несигурност. Затова отбелязваме, че при определянето на темпа на бъдещите повишения ще вземем предвид кумулативното затягане на паричната политика, както и закъсненията, с които паричната политика влияе върху икономическата активност и инфлацията.

Пауъл също така сподели, че е възможно да видим това забавяне “на следващата или по-следващата среща”. Той многократно подчерта необходимостта от запазване на лихвените проценти на повишено равнище за борба с инфлацията, а думите му предизвикаха колебания в цените както на крипто, така и на традиционните активи.

Биткойн скочи от около $20,350 до най-високата си стойност от над $20,900, но тези печалби бързо се обърнаха.

Експертите на пазара на криптовалути и трейдърите споделиха мислите си покрай текущите движения на цените, за да се опитат да заключат какво може да предстои.

Като се вземат предвид текущите ценови действия на Биткойн и макро събитията, може да се видим продължаване на възхода при водещия дигитален актив, ако той първо се върне до скорошните дъна около $20,000, отбеляза на 2 ноември експертът по криптотърговия и анализатор Майкъл Ван де Поуп. Според него това се очаква покрай срещата на Федералния резерв, като предвижда отскок до $22,500 след това.

Освен това псевдноминият анализатор “Moustache” посочи прилики между текущата цена на Биткойн и тази от предишни години, включително 2019 и 2015 г., което го накара да изрази мнение, че Биткойн може да достигне цена от $28,000 – $30,000 през следващите 90 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.