НАЧАЛО Други

Криптопазарите спаднаха след решенито на ФЕД – какво да очакваме?

ноември 3, 2022 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптопазарите спаднаха след решенито на ФЕД – какво да очакваме?

Криптопазарите преживяха рязко увеличение на волатилността, тъй като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл даде подробности за бъдещето на повишаването на лихвените проценти в САЩ.

След като повиши лихвените проценти с още 0.75%, Пауъл говори по време на пресконференция, съсредоточена главно върху темпа на повишаване на лихвите занапред.

Той призна, че икономиката на САЩ „се е забавила значително спрямо рекордно бързия темп от миналата година“ и предположи, че през следващите месеци темпът на повишаване на лихвените проценти ще се забави.

С изоставането между политиката и икономическата активност има много несигурност. Затова отбелязваме, че при определянето на темпа на бъдещите повишения ще вземем предвид кумулативното затягане на паричната политика, както и закъсненията, с които паричната политика влияе върху икономическата активност и инфлацията.

Пауъл също така сподели, че е възможно да видим това забавяне „на следващата или по-следващата среща“. Той многократно подчерта необходимостта от запазване на лихвените проценти на повишено равнище за борба с инфлацията, а думите му предизвикаха колебания в цените както на крипто, така и на традиционните активи.

Биткойн скочи от около $20,350 до най-високата си стойност от над $20,900, но тези печалби бързо се обърнаха.

Експертите на пазара на криптовалути и трейдърите споделиха мислите си покрай текущите движения на цените, за да се опитат да заключат какво може да предстои.

Като се вземат предвид текущите ценови действия на Биткойн и макро събитията, може да се видим продължаване на възхода при водещия дигитален актив, ако той първо се върне до скорошните дъна около $20,000, отбеляза на 2 ноември експертът по криптотърговия и анализатор Майкъл Ван де Поуп. Според него това се очаква покрай срещата на Федералния резерв, като предвижда отскок до $22,500 след това.

Освен това псевдноминият анализатор „Moustache“ посочи прилики между текущата цена на Биткойн и тази от предишни години, включително 2019 и 2015 г., което го накара да изрази мнение, че Биткойн може да достигне цена от $28,000 – $30,000 през следващите 90 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене