НАЧАЛО Регулации

Криптовалутите продължават да се разрастват в Южна Африка

ЮЛИ. 8, 2018 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите продължават да се разрастват в Южна Африка

Популярността на криптовалутите не се ограничава само до Европа, Азия и Северна Америка.


Южна Африка, втората по големина икономика на континента, продължава да изживява бум на криптовалути въпреки спада на цените, наблюдаван на пазара досега през 2018 г.

Южноафриканската икономика се бори за по-голямата част от 2018 г. Рандът (фиатната валута на страната) достигна шестмесечно дъно през юни. В резултат на това много южноафриканци са се фокусирали си върху криптовалути с особен интерес към Биткойн.

Наскоро страната получи първият си мулти-валутен крипто банкомат. Битокойн остава популярна дума в страната. Южна Африка постоянно се класира като страната с най-високи търсения в Интернет за Биткойн.Услугите за обмен на Биткойн в страната преживяват рекордни нива на подкрепа. Фирми като Luno и Paxful позволяват на местните жители да купуват и продават Биткойн. Luno, платформа за обмен на криптовалута, предлага двойки BTC / ранд, както и ETH / ранд трейдинг.

За южноафриканци, които предпочитат да диверсифицират своето портфолио, платформи като Coindirect им позволяват да купуват и продават Litecoin, Биткойн Кеш и Ripple. Coindirect също така предлага стандартни ICO токени за ERC-20 на местни търговци.

Според доклади в местните медии, компанията за управление на активи Sygnia ще стартира платформа за търговия с криптовалути в страната, по-късно през годината. Според Magda Wierzycka, главен изпълнителен директор на компанията, платформата, наречена SygniaCoin, ще предлага услуги за търговия извън обикновените покупки и продажби на виртуални активи. Плановете на SygniaCoin са поредното подобрение на пейзажа на криптовалути в Южна Африка.

Най-значимият закон, свързан с крипто в страната, беше пуснат през април, когато Южноафриканската служба за приходите обяви нова рамка за данъците върху крипто. Безопасно е да се каже, че околната среда в Южна Африка далеч не е рестриктивна и в резултат на това пазарът процъфтява.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още FUD - Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

Китайската централна банка заяви в съобщение в петък, че всички услуги, които ви позволяват да обменяте фиатни валути и крипто активи или между самите крипто активи, сега се третират като незаконни де...
СЕП. 24, 2021 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света