НАЧАЛО Други

Крипто се превърна в утвърден клас активи през 2021 г. – Gemini

април 7, 2022 7:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто се превърна в утвърден клас активи през 2021 г. – Gemini

Проучване, проведено от крипто борсата Gemini, установява, че приемането на криптовалута е достигнало повратна точка през 2021 г.

В нов доклад Gemini анкетира над 29,000 възрастни в 20 държави в опит да прецени осведомеността и отношението на света към цифровите активи.

Докато анкетираше граждани на Северна Америка, Латинска Америка, Западна Европа, Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион, Gemini разговаря с хора на възраст от 18 до 75 години с минимален годишен доход от $14,000.

Наричайки 2021 г. “година на пробив”, Gemini казва, че 41% от собствениците на криптовалута са направили първата си покупка през този период. 

За други 41% от участниците в проучването се казва, че са “крипто любопитни”. Те определят тези хора като тези, които не държат крипто, но или имат интерес в класа активи, или планират да закупят крипто в рамките на следващата година.

Проучването показва, че в момента инфлацията е силен мотивиращ фактор за купувачите на криптовалута.

“Респондентите в страни, които са преживели 50% или повече девалвация на своята валута спрямо щатския долар през последните 10 години, са повече от пет пъти по-склонни да кажат, че планират да закупят криптовалута през следващата година, отколкото тези в страни, които са преживели по-малко от 50% девалвация на валутата.”

Прочети Още: Броят крипто милиардери се увеличи с 60% само за една година

Докладът също така подчертава, че фирмите за рисков капитал вече са инвестирали над $30 милиарда в стартиращи компании за криптовалута и блокчейн. Общата пазарна капитализация надхвърли $3 трилиона и криптовалутите бяха най-добре представящия се клас активи за последното десетилетие.

Пречките пред по-широкото приемане на криптовалути включват опасения относно сигурността и нестабилността на пазара, както и объркване относно това как да се купуват и съхраняват цифрови активи. Други бариери за навлизане са регулаторна несигурност, потенциални данъчни въздействия и липса на образователни ресурси. Проучването гласи, че 40% от респондентите бих били по-склонни да за ангажират с крипто при наличието на повече образователни ресурси. 

С все повече хора, които гледат на криптовалутите като на истински пари и средство за съхранение всяка година, Gemini заключава:

Криптовалутата достигна повратна точка, развивайки се от това, което мнозина смятаха за нишова инвестиция в глобален, утвърден клас активи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене

Tiffany разпродаде цялата си NFT колекция за 20 минути

Американският търговец на луксозни бижута Tiffany & Co. дебютира и разпродаде всичките си 250 NFT в петък за около 20 минути.

август 8, 2022 9:31 1 мин. четене