НАЧАЛО Биткойн

Крипто потребителите теглят $220 милиона в Биткойн след халвинга

май 14, 2020 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто потребителите теглят $220 милиона в Биткойн след халвинга

Почти 24 000 биткойни (BTC) бяха изтеглени от борсите след халвинга на мрежата на 11-ти май, сочат данните на Bitcoin Exchange Net-Flow от платформата за анализи на пазара Glassnode.

Тенденцията на изходящи трансфери на биткойни от борсите започна в средата на април и продължи само с кратко възстановяване в часовете преди и след халвинга:

Тази тенденция би могла да означава две нови развития – сегашните потребители поемат по-голяма отговорност за собствените си средства, а не да се доверяват на борсите, или че голяма част от новите потребители гледат на Биткойн като на запас от стойност, а не като на търговски актив.

Фондовете са безопасни при борсите?

Крипто общността редовно поставя под въпрос сигурността на борсите и мъдростта на потребителите, които държат големи крипто баланси на тях. Неофициалният профил на ‘Биткойн’ в Twitter с над 1 милион последователи сподели;

„Не са ли ваши ключовете; не са ваши и монетите.“

Хаковете на борсите се увеличават и стават все по-усъвършенствани, според компанията за анализ на крипто данни Chainalysis, което се отразява в доклада за крипто престъпността през 2020 г. През последните две години над $1,1 милиарда в криптовалути са били откраднати само в хакове на борси, като върха на атаките се случи през 2019 година – общо 11 хака.

Toп 10-те най-големи борси държат почти 13% от общото предлагане на Биткойн с над 2,300 BTC ($21,7 милиарда) в портфейли на веригата. Coinbase оглавява списъка с почти 1 милион (5,2%) под тяхното управление, което мнозина твърдят, че е достатъчно, за да манипулира цената на Биткойн по прищявка.

Повече притежатели на Биткойн от всякога

Броят на ежедневно активните Биткойн адреси надмина 1 милион за трети път. Преди това, броят на активните потребители видя подобен обем само в средата на юни 2019 г. и по време на бичия пазар в края на 2017 г.

Броят на новите адреси също непрекъснато нараства, като седмичната средна стойност достига двугодишен връх през тази седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене