НАЧАЛО Биткойн

Крипто потребителите теглят $220 милиона в Биткойн след халвинга

14.05.2020 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто потребителите теглят $220 милиона в Биткойн след халвинга

Почти 24 000 биткойни (BTC) бяха изтеглени от борсите след халвинга на мрежата на 11-ти май, сочат данните на Bitcoin Exchange Net-Flow от платформата за анализи на пазара Glassnode.

Тенденцията на изходящи трансфери на биткойни от борсите започна в средата на април и продължи само с кратко възстановяване в часовете преди и след халвинга:

Тази тенденция би могла да означава две нови развития – сегашните потребители поемат по-голяма отговорност за собствените си средства, а не да се доверяват на борсите, или че голяма част от новите потребители гледат на Биткойн като на запас от стойност, а не като на търговски актив.

Фондовете са безопасни при борсите?

Крипто общността редовно поставя под въпрос сигурността на борсите и мъдростта на потребителите, които държат големи крипто баланси на тях. Неофициалният профил на ‘Биткойн’ в Twitter с над 1 милион последователи сподели;

„Не са ли ваши ключовете; не са ваши и монетите.”

Хаковете на борсите се увеличават и стават все по-усъвършенствани, според компанията за анализ на крипто данни Chainalysis, което се отразява в доклада за крипто престъпността през 2020 г. През последните две години над $1,1 милиарда в криптовалути са били откраднати само в хакове на борси, като върха на атаките се случи през 2019 година – общо 11 хака.

Toп 10-те най-големи борси държат почти 13% от общото предлагане на Биткойн с над 2,300 BTC ($21,7 милиарда) в портфейли на веригата. Coinbase оглавява списъка с почти 1 милион (5,2%) под тяхното управление, което мнозина твърдят, че е достатъчно, за да манипулира цената на Биткойн по прищявка.

Повече притежатели на Биткойн от всякога

Броят на ежедневно активните Биткойн адреси надмина 1 милион за трети път. Преди това, броят на активните потребители видя подобен обем само в средата на юни 2019 г. и по време на бичия пазар в края на 2017 г.

Броят на новите адреси също непрекъснато нараства, като седмичната средна стойност достига двугодишен връх през тази седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.