НАЧАЛО Биткойн

Крипто пазарът вероятно ще се насочи нагоре докато традиционните активи падат – Д. Морхед

юли 2, 2022 14:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарът вероятно ще се насочи нагоре докато традиционните активи падат – Д. Морхед

Дан Морхед, главен изпълнителен директор на Pantera Capital, смята, че криптоактивите ще се различават от традиционните активи като акции, облигации и недвижими имоти.

В интервю за CNBC главният изпълнителен директор на крипто хедж фонда каза, че цените на дигиталните активи вероятно ще се повишат след една година, тъй като повишаването на лихвените проценти ще доведе до низходяща тенденция при традиционните активи.

Едно от основните ни виждания е, че въпреки че очевидно лихвените проценти трябва да повлияят математически на облигациите и почти трябва да повлияят на акциите, а след това други неща като недвижимите имоти със сигурност ще бъдат цел на Фед [Банката на Федералния резерв], има някои класове активи като криптовалутите, които трябва да бъдат некорелирани или откъснати от пазарите на лихвени проценти.

Въпреки че това все още не се е случило, крипто е много корелирано с рисковите активи, лесно мога да видя свят, да речем след година, когато акциите и облигациите са надолу, недвижимите имоти са надолу, но крипто се покачва и се търгува самостоятелно. Много подобно на златото. Или меки суровини като царевица и соя. Всички те се справят много добре. Така че това е светът, който според мен ще видим.


НЕ ПРОПУСКАЙ: Този алткойн скочи със 170% на фона на пазарния спад


Морхед каза, че основите на крипто активите все още са привлекателни от гледна точка на инвеститорите.

Фундаментите на крипто активите все още са много положителни. Очевидно е, че имахме огромен бичи пазар, а сега огромен мечи пазар. Но досега съм преминал през пет от тях, а от десет години инвестираме в крипто. Така че това не е нещо безпрецедентно, виждали сме го много пъти.

Понастоящем Pantera Capital може да се похвали с $5.1 милиарда активи под управление.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене