НАЧАЛО Други

Крипто навлиза в технологичния мейнстрийм

НОЕ. 9, 2018 14:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто навлиза в технологичния мейнстрийм

Баладжи Сринивасан, известен инвеститор в рисков капитал и главен технически директор в Coinbase, заяви, че крипто навлиза в технологичния мейнстрийм.


Синoвете на Сундар Пичай и Сергей Брин копаят крипто. Facebook прави блокчейн. Square имат много добро съхранение на данни с отворен код. Microsoft, Amazon, Google Cloud - всички тези компании предприемат действия в блокчейн пространството и използват все повече блокчейн решения.
Крипто навлиза в технологичния мейнстрийм. 

От началото на 2018 г., без да се отразява корекцията от 73% на пазара на криптовалути, при която общата оценка на крипто намалява от $800 милиарда до $210 милиарда, пазарът на криптовалути и блокчейн сектора показаха значителен напредък по отношение на институционализирането на възникващ клас активи, структурата и укрепването на основните технологии на крипто.


Все повече хора са осведомени за блокчейн


Като технология за обработка на данни, блокчейн дава възможност за сегрегация и съхранение на данни в серия от блокове в peer-to-peer процес. Но за да се гарантира, че участниците със злонамерени идеи са съответно наказвани за извършване на измамна дейност, е необходима стимулираща система под формата на криптовалута в блокчейн мрежа.

За да се разбере по-добре необходимостта, структурата и децентрализираната природа, все по-голям брой институции, технологични конгломерати и ентусиасти са започнали да копаят криптовалути, които поддържат големи блокчейн мрежи.

Наскоро бе съобщено, че съоснователят на Google Сергей Брин и главният изпълнителен директор Сундар Пичай публично заявяват, че техните синове копаят етери - родната криптовалута на Етериум блокчейн протокола.

Пичай отбелязва, че неговият 11-годишен син разбира концепцията за Етериум и консенсусните валути по-добре от фиатната валута, вероятно поради сложността на връзките и централизацията, участващи в създаването, разпространението и експлоатацията на фиатните пари.

Преди това Fidelity Investments, четвъртият по големина мениджър на активи в света с повече от 7 трилиона активи под управление, също са добивали Биткойн и етериум, за да се възползва от концепцията за копаене и нужността от криптовалути.

Fidelity Investments създават Fidelity Digital Assets, предоставяйки услуги за попечителство на класа активи, за да помогне на институционалните инвеститори да инвестират на пазара.

Свързано изображение

Революция с отворен код


Square, платежният гигант на стойност $30 милиарда, управляван от главния изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, наскоро отвориха своя код, който обработва средствата за студено съхранение.

Като децентрализирана и peer-to-peer мрежа, блокчейн е разработена и поддържана от група разработчици на отворен код, които предлагат промени в кода и подобрения в хранилища на кодове като GitHub.

Миналия месец Octoverse съобщи, че Етериум се е превърнал в петият най-бързо развиващ се проект с отворен код в света, заедно с Microsoft Azure и Spyder.


Възходът на криптовалутите като признат клас активи и блокчейн технологията като един от основните стълбове на четвъртата индустриална революция, доведе институциите и индивидите да преосмислят начина, по който работи глобалната парична система и начина, по който информацията може да бъде обработена като peer-to-peer.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света