НАЧАЛО Биткойн

Крипто може да се превърне в основен източник на стойност до 2030 г.

март 18, 2022 10:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто може да се превърне в основен източник на стойност до 2030 г.

Бившият мениджър на Goldman Sachs Раул Пал актуализира важна графика, сравняваща приемането на криптовалути с това на интернет. Споделена чрез неговия акаунт в Twitter, диаграмата се опитва да представи темпото, с което технологиите достигат определен брой потребители за същото време.

Графиката за интернет започва през 1992 г., докато тази на криптовалутите започва през 2016 г., когато и Биткойн, и Етериум вече бяха активни. И двете технологии са имали 5 милиона потребители по това време.

Както се вижда по-долу, графиката показва, че на криптовалутите са били необходими само 6 години, за да повишат нивата на приемане и да привлекат 295 милиона участници. През същия период в интернет се наблюдава по-малко от половината от този растеж, който възлизаше на 119 милиона до 1998 г.

Пал твърди, че криптовалутата е отбелязала ръст от 137% през този период, докато интернет е отбелязал 76%. 2021 г. беше основен повратен момент за приемането на дигитални активи, вероятно стимулиран от пандемията на COVID-19, увеличеното търсене на дигитални плащания и нетрадиционните форми на инвестиции. Пал каза:

2021 г. беше година за ускоряване на растежа и ефектът на Закона на Рийд на мрежите, изградени върху мрежи, създаващи още по-голяма експоненциалност, е ясен (…). Както винаги казвам, това е най-бързото възприемане на технология, която светът някога е виждал…

Освен това, Пал прогнозира 1.2 милиарда потребители на дигитални активи до декември 2025 г., ако секторът последва забавянето на растежа на интернет. Показателят може да нарасне до 2.5 милиарда потребители, ако „приемем темповете на растеж на интернет за първите 6 години„, добави той.

Прогнозата става все по-оптимистична с всяка година. Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs каза:

Използвайки темпа на растеж от 76%, сега достигаме до 5 милиарда потребители до 2030 г. т.е. тя става доминиращият източник на притежаване, прехвърляне и запазване на стойност и условия за контакт в световен мащаб.

Какво стои зад приемането на крипто

Експлозия“ в случаите на използване и по-добрите приложения се задвижват от блокчейн технологията. Това са основните два фактора, които според Пал са допринесли потребителите да се насочат към това пространство.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн ще скочи с над 1,000%, твърди Майк Новограц

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs и основател на Global Macro Investor (GMI), предложи формула за прогнозиране на въздействието на повишеното приемане върху цената на дигиталните активи. Чрез умножаване на дневните обеми на транзакции по броя на активните потребители е възможно да се получи приблизителна оценка за бъдещото представяне на цената.

Пал използва Биткойн графиката като пример. Както се вижда по-долу, в синьо е цената на BTC от 2010 г. досега спрямо потенциалната му стойност, получена чрез тази формула.

Графиките за Етериум, Polkadot и XRP изглежда отговарят на предложения модел. През следващите години, тъй като приемането на дигитални активи се разширява, Пал прогнозира, че тези токени с механизъм за изгаряне (ETH, BNB, LUNA, например) могат да се представят много добре.

По същия начин ETH може да стане по-голям от BTC и да се разрастне по отношение на пазарната капитализация. Както Пал каза, това събитие може да бъде без значение, като се имат предвид различните характеристики на двете мрежи. Той добави:

Но ако мрежата продължава да създава мрежови ефекти, тогава каналът за регресия все още е отличен начин за прогнозиране на бъдещето… Ако приемем, че BTC остава 1 стандартно отклонение под тенденцията, това дава целева цена от $600,000.

Към момента на писане Биткойн се търгува около $40,700.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене