НАЧАЛО Други

Крипто компания достигна пазарна оценка от $3.3 милиарда след дебюта си в Абу Даби

06.12.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компания достигна пазарна оценка от $3.3 милиарда след дебюта си в Абу Даби

Phoenix Group Plc, търговец на дребно, специализиран в хардуер за добив на криптовалути, отбеляза забележителен ръст от 35% по време на дебюта си в Абу Даби.

Това отбеляза първото листване в Близкия изток, свързано с криптовалути, и съвпадна със силното рали на Биткойн, което изстреля шестгодишната компания до пазарна капитализация от 12.3 милиарда дирхама ($3.3 милиарда). Във вторник акциите приключиха на ниво от 2.03 дирхама, надминавайки цената си от 1.50 при първичното публично предлагане и достигайки пиково увеличение от 51% по-рано през деня.

Това събитие се случи в момент, когато Биткойнът надхвърли границата от $42,000, подкрепен от оптимизма около потенциалното одобрение на първите спот борсово търгувани фондове в САЩ и очакванията за облекчаване на регулаторния натиск.

Ниргунан Тиручелвам, ръководител на отдел “Потребители и интернет” в Aletheia Capital, отдаде изключителното представяне на IPO-то на недостига на публично търгувани компании в този сектор. Той предположи, че този успех може да проправи пътя за повече предлагания, свързани с криптовалути, в рамките на Обединените арабски емирства.

В началото на октомври International Holding Co, голям конгломерат в Абу Даби, контролиран от виден член на кралското семейство на емирството, придоби 10% дял във Phoenix Group.

Освен ролята си на търговец на дребно на оборудване за добив, Phoenix управлява центрове за данни за криптовалути и по-специално създаде M2 – първата напълно регулирана борса за дигитални активи в ОАЕ.

Според проспекта си Phoenix е регистрирала нетна печалба от $144 милиона при приходи от $230 милиона през деветте месеца до 30 септември. Брутната му печалба за същия период възлиза на $76 милиона. Компанията твърди, че глобалният ѝ капацитет за добив е 725 мегавата, което я позиционира сред най-големите добивни компании за Биткойн в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.