НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Крипто кит мести $57 милиона в Етериум след новината за забавяне на Constantinople

ЯНУ. 17, 2019 21:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто кит мести $57 милиона в Етериум след новината за забавяне на Constantinople

Крипто общността отново забелязва значителна активност на така наречените китове. Има съобщения за различни големи играчи на пазара, които пренасят своите дигитални активи насам натам.


Понякога ставаше въпрос за Биткойн , други пъти за XRP и други криптовалути, но този път става въпрос за Етериум. Един крипто кит просто премести сумата $ 57 милиона в Етериум на нови неизвестни адреси на портфейли и хората искат да знаят какво става.


Constantinople хард форк


Това действие на китовете се извършва само часове след като разработчиците на Етериум решават да отложат планираната актуализация на Constantinople поради съображения за сигурност. Решението беше взето след окончателния одит на кода за планираните ъпгрейди на софтуера, които разкриха недостатъци, които потенциално биха могли да доведат до сериозни уязвимости в мрежата на Етериум и интелигентните договори, ако актуализацията ще бъде направена сега.

Някои смятат, че закъснението може да е накарало кита да премести активите си на ново място. Въпреки това, както адресите с произход, така и крайните адреси все още не са известни. Очевидно токените бяха изпратени на 2 различни адреса. Движението не изглежда да се насочва към борса, което показва, че китът не се интересува от продажбата на цифровите си активи.


Tакса за транзакция


Още по-объркващо е ниската цена на транзакцията - нещо, което много хора не биха повярвали на пръв поглед. Очевидно $57,399,249 (465,903 ETH) са преместени за скромните 8 цента. Това показва само колко са разработени криптогравалутите и технологията блокчейн, за разлика от традиционната банкова система. При традиционните банкови институции, такава огромна сделка струва стотици хиляди или може би милиони в такси за транзакции, да не говорим за значителни закъснения, дни преди да приключи транзакцията.


Реакцията на пазара


Разбира се, отлагането на Етериум хард форка шокира пазара и повлия на пазарната цена на криптото. Тъй като Фондация Етериум обяви закъснението късно във вторник, цената на криптовалутата е падна с 4%.

Тук трябва да отбележим, че споменатите уязвимости в интелигентни договори могат да възникнат само ако ъпгрейда е направен, което означава, че сегашната мрежа на Етериум и интелигентните договори са също толкова сигурни, колкото винаги са били, след като не е направена актуализацията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света