НАЧАЛО Други

Крипто индустрията в Африка процъфтява

октомври 1, 2020 10:10 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто индустрията в Африка процъфтява

Африка бързо се очертава като един от центровете на планетата за Биткойн и криптовалутите.

През последните седмици се наблюдават няколко събития, които показват процъфтяваща индустрия на континента.

Разработките включват добавяне на USDT към най-големия африкански peer-to-peer (P2P) пазар, разширяване на услугите за обмен на крипто и карти за подаръци в нови страни, както и голяма южноафриканска банка, която се присъедини към мрежата Contour Blockchain Network.


Междувременно, данните на Google Trends демонстрират нарастващия интерес на Африка към цифровите активи.

Криптовалутната индустрия продължава африканската експанзия

В продължение на години привържениците на технологията предполагат, че криптовалутите могат да намерят по-голямо приемане сред тези, които нямат достъп до съвременни банкови услуги. Според ItNewsAfrica.com цели 66% от африканците на юг от Сахара са “небанкирани“.

Тези, които нямат банкови услуги, използвани в така наречения “развит свят“, са до голяма степен изключени от все по-дигиталната глобална икономика. Въпреки това, крипто сега изглежда променя това.

Както бе подчертано от потребителя на Twitter и поддръжника на криптовалути Elisha (@ghcryptoguy), през последните седмици в Африка има многобройни индустриални развития.


Разпространение на услуги за криптообмен и подаръчни карти

Две разработки през последната седмица ще позволят на повече африканци да харчат криптовалута при различни онлайн търговци. На първо място, африканската платформа за крипто обмен и подаръчни карти Yellow Card обяви, че ще започне да предлага своите услуги в Танзания.


Компанията позволява на потребителите да купуват или продават крипто или онлайн, или в магазина. Това се оказа популярно сред тези, които изпращат плащания с парични преводи у дома.

Наскоро доклад на Reuters заяви, че обемите на платформата са се увеличили пет пъти през 2020 г. Yellow Card казва, че само през август е обработила 25 милиона долара в криптовалутни плащания.

В свързани новини, FastBitcoins, услуга, която също така позволява на потребителите да купуват и продават Биткойн онлайн и в реални местоположения, партнирайки си с Flexepin. Според уебсайта на Flexepin, компанията предоставя ваучери, което позволява на тези без банкови сметки да пазаруват онлайн.

Партньорството, обявено на 24-ти септември, значително увеличава покритието на FastBitcoins. Сега услугата може да обслужва 14-ти африкански държави.

Допълнителните разработки помагат за стимулиране на африканския интерес

Наскоро най-популярната африканска борса за криптовалута Peerful добави търговия с USDT. Съобщава се, че включването на стабилната монета ще помогне да се защитят потребителите на Paxful не само от волатилността на BTC, но и от колебанията в цените на националните валути.

Традиционните банки в Африка също стават все по-заинтересовани от блокчейн технологията. Подчертавайки това, беше съобщението от миналата седмица, че Standard Bank от Южна Африка се присъединява към базираната в Сингапур мрежа за блокчейн търговско финансиране Contour.

Contour използва блокчейна R3 Corda, за да увеличи ефективността по време на обработка на банките. Standard Bank е първата банка на африканския континент, която се присъединява към екосистемата за търговско финансиране.

Интересът към Биткойн и криптовалутите изглежда процъфтява в Африка благодарение на разработки като описаните по-горе. Данните на Google Trends показват, че трите водещи региона, търсещи термина “Bitcoin“, са Нигерия, Южна Африка и Гана.

Междувременно, за термина “cryptocurrency“ Нигерия и Уганда заемат първата и втората позиция. На шесто, седмо и девето място са съответно Гана, Южна Африка и Кения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.