Home

Крипто индустрията в Африка процъфтява

01.10.2020 10:10 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто индустрията в Африка процъфтява

Африка бързо се очертава като един от центровете на планетата за Биткойн и криптовалутите.

През последните седмици се наблюдават няколко събития, които показват процъфтяваща индустрия на континента.

Разработките включват добавяне на USDT към най-големия африкански peer-to-peer (P2P) пазар, разширяване на услугите за обмен на крипто и карти за подаръци в нови страни, както и голяма южноафриканска банка, която се присъедини към мрежата Contour Blockchain Network.


Междувременно, данните на Google Trends демонстрират нарастващия интерес на Африка към цифровите активи.

Криптовалутната индустрия продължава африканската експанзия

В продължение на години привържениците на технологията предполагат, че криптовалутите могат да намерят по-голямо приемане сред тези, които нямат достъп до съвременни банкови услуги. Според ItNewsAfrica.com цели 66% от африканците на юг от Сахара са “небанкирани“.

Тези, които нямат банкови услуги, използвани в така наречения “развит свят“, са до голяма степен изключени от все по-дигиталната глобална икономика. Въпреки това, крипто сега изглежда променя това.

Както бе подчертано от потребителя на Twitter и поддръжника на криптовалути Elisha (@ghcryptoguy), през последните седмици в Африка има многобройни индустриални развития.


Разпространение на услуги за криптообмен и подаръчни карти

Две разработки през последната седмица ще позволят на повече африканци да харчат криптовалута при различни онлайн търговци. На първо място, африканската платформа за крипто обмен и подаръчни карти Yellow Card обяви, че ще започне да предлага своите услуги в Танзания.


Компанията позволява на потребителите да купуват или продават крипто или онлайн, или в магазина. Това се оказа популярно сред тези, които изпращат плащания с парични преводи у дома.

Наскоро доклад на Reuters заяви, че обемите на платформата са се увеличили пет пъти през 2020 г. Yellow Card казва, че само през август е обработила 25 милиона долара в криптовалутни плащания.

В свързани новини, FastBitcoins, услуга, която също така позволява на потребителите да купуват и продават Биткойн онлайн и в реални местоположения, партнирайки си с Flexepin. Според уебсайта на Flexepin, компанията предоставя ваучери, което позволява на тези без банкови сметки да пазаруват онлайн.

Партньорството, обявено на 24-ти септември, значително увеличава покритието на FastBitcoins. Сега услугата може да обслужва 14-ти африкански държави.

Допълнителните разработки помагат за стимулиране на африканския интерес

Наскоро най-популярната африканска борса за криптовалута Peerful добави търговия с USDT. Съобщава се, че включването на стабилната монета ще помогне да се защитят потребителите на Paxful не само от волатилността на BTC, но и от колебанията в цените на националните валути.

Традиционните банки в Африка също стават все по-заинтересовани от блокчейн технологията. Подчертавайки това, беше съобщението от миналата седмица, че Standard Bank от Южна Африка се присъединява към базираната в Сингапур мрежа за блокчейн търговско финансиране Contour.

Contour използва блокчейна R3 Corda, за да увеличи ефективността по време на обработка на банките. Standard Bank е първата банка на африканския континент, която се присъединява към екосистемата за търговско финансиране.

Интересът към Биткойн и криптовалутите изглежда процъфтява в Африка благодарение на разработки като описаните по-горе. Данните на Google Trends показват, че трите водещи региона, търсещи термина “Bitcoin“, са Нигерия, Южна Африка и Гана.

Междувременно, за термина “cryptocurrency“ Нигерия и Уганда заемат първата и втората позиция. На шесто, седмо и девето място са съответно Гана, Южна Африка и Кения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.