НАЧАЛО Финтех

Крипто-фокусираният финансов App Aximetria се сдоби с лиценз от швейцарски регулатор

ЮЛИ. 30, 2019 04:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто-фокусираният финансов App Aximetria се сдоби с лиценз от швейцарски регулатор

Aximetria, фирма, предлагаща приложение за лични финанси както за фиат, така и за криптовалути, е получила лиценз от Швейцарската асоциация за стандарти за финансови услуги (VQF).

Фирмата заяви в понеделник, че лицензът ѝ дава възможност да заяви, че нейният продукт е "напълно съобразен" със законите за борба с прането на пари(AML) в Швейцария.


Фирмата заяви в понеделник, че лицензът - който е признат от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) - му дава възможност окончателно да заяви, че неговият продукт е "напълно съобразен" със законите за борба с прането на пари(AML) в Швейцария.


Според новината това означава, че Aximetria вече може да започне да функционира като крипто-финансов посредник съгласно швейцарския Закон за борба с прането на пари.


VQF е саморегулираща се организация, отговорна, главно за надзора на борбата с пирането на пари (AML) и предотвратяване на финансирането на тероризма за швейцарските финансови посредници.


Алексей Ермаков, основател и главен изпълнителен директор на Aximetria, каза:


В сравнение с EMI (лиценз за електронни пари), който е най-популярният стандарт за европейските и британските компании, швейцарския лиценз е много по-желан от ... Това е така, защото обхваща и крипто законите в Швейцария и ни дава широк спектър от бъдещото бизнес развитие, включително заеми,валутни сметки, електронни пари и проекти за заплати.


Нещо като крипто-приятелския TransferWise, приложението предлага обмен и международни плащания, използвайки щатския долар, еврото и криптовалути, както и крипто-дебитна карта в някои юрисдикции - фирмите казват, че клиентите трябва да преминат "строг" контрол - (KYC) процес, преди да могат да купуват или продават валути.


Лицензът за финансов посредник означава, че Aximetria ще трябва също така да спазва по-голям брой правила и насоки, включително одити, AML, KYC и KYB (know-your-business) процеси за потребителите, които ще бъдат стриктно наблюдавани от регулатора. 


Въпреки това, тя също повдига перспективите за получаване на финтех лиценз в бъдеще.


"Започнахме с модела на пясъчника, след това преминахме през всички възможности за прилагане на изискванията, които бяха ключови за получаване на банков лиценз. И накрая, намерихме бизнес модела, който най-точно отговаря на реквизитите на проекта: спазване на изискванията на AML, възможността за дистанционно качване (onboarding) от всяка точка на света и други ползи, ”каза Ермаков.


Aximetria заяви, че има за цел да предостави финансови услуги на швейцарско ниво на потребителите в Европа, Африка, Азия и Латинска Америка, включително тези, които са необслужвани от традиционните банки. 


Наскоро стартира приложението си на португалски и испански език, за да увеличи потребителската си база в Бразилия и Латинска Америка.


Фирмата добави, че смята, че спазването на нормативната уредба е от съществено значение за "непрекъснатото развитие и зрялост на финансовия пазар за дигитални активи"
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

eToro ще издават дебитни карти от 2020 година

На 9-ти декември Business Insider съобщи, че 12 милиона потребители на базираната в Обединеното кралство платформа за търговия с дигитални активи ще могат да изразходват печалбите си чрез дебитна карт...
ДЕК. 10, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай започват да тестват дигиталната си валута заедно с Huawei

Китайската надпревараЧовек, който е близък до въпроса, каза на Caijing, че DCEP, което е името на пилотната криптовалута на страната, е от голямо значение за PBoC. Той проведе срещи на затворени врати...
ДЕК. 9, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех филиал на застрахователен гигант с IPO за $500 милиона

Според заявление на F-1 от 2 декември, фирмата се стреми да продаде акции на стойност $500 милиона в своето IPO. Скорошното заявление гласи:   Очакваме, че ще получим нетни постъпления от около $438...
ДЕК. 6, 2019 20:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Франция ще тества дигиталната си валута в началото на следващата година

Франсоа Вилрой дьо Галхау, управителят на Банката на Франция, обяви, че те ще започнат да тестват проекта за дигитално евро до края на първото тримесечие на 2020 г., според френската медия Les Echos.Б...
ДЕК. 6, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света