НАЧАЛО Финтех

Крипто фирмите ще заменят банките в следващите 10 години

АПР. 3, 2021 20:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто фирмите ще заменят банките в следващите 10 години

Джеси Пауъл, изпълнителен директор на Kraken, заяви, че крипто компаниите представляват реална заплаха за традиционните финанси.

 

Докато някои фирми правят ходове в крипто пространството, Пауъл каза, че тези, които изостанат, ще бъдат заменени.


"Видяхме огромното сцепление, което Cash App имаше. PayPal, за тяхно щастие, проследиха цялата ситуация. Мисля, че ще видите повече от това, а хората, които не последват, мисля, че дните им са преброени."


Оправдана ли е оценката на крипто фирмите?


След закъснял листинг на Nasdaq, който първоначално беше насрочен за март, изглежда IPO-то на Coinbase сега ще се проведе на 14-ти април.


Докладите варират значително в зависимост от оценката на фирмата. Но някои източници твърдят, че цената на компанията преди IPO може да струва до $100 милиарда. Това би направило Coinbase по-ценна компания от много забележителни банкови институции, включително Santander, оценена на $59 милиарда и Barclays на $44 милиарда.


Kraken има планове да стане публична компания през 2022 г. Пауъл подчерта, че това ще се случи само на правилната цена. Съобщава се, че той вижда оценката на фирмата около $20 милиарда.


На въпроса за мнението му за тези цифри, Пауъл намекна, че те са оправдани. Той каза, че Kraken е изграден от нулата и нищо подобно не е съществувало преди десет години.


"Изградихме всичко от попечителство до сетълмент до клиринг до плащания. И така, трябваше да изградим всичко, защото преди десет години нямаше нищо, когато започнахме с това."


Той добави, че крипто компаниите са бъдещето и имат възможност да заменят цялата система. 


"Повечето от тези момчета не са свършили работата през последните десет години, за да се уверят, че са запознати с крипто технологията. Така че мисля, че има много реален риск през следващите десет години тези бизнеси да бъдат заменени."


Банките предлагат крипто услуги


Grayscale съобщи, че повече от половината от общия приток през 2020 г. е дошъл през последното тримесечие на годината. Този период е широко разглеждан като преломен момент за корпоративното приемане на крипто.


Grayscale са имали повишено инвеститорско търсене с приблизително $3,3 милиарда приток. Инвестициите в семейството продукти на Grayscale надхвърлиха $5,7 милиарда през 2020 г., повече от четири пъти кумулативния приток в продуктите от $1,2 милиарда за периода 2013-2019 г.


Доказателствата за тази тенденция продължават и през 2021 г., тъй като все повече компании обявяват интеграцията на крипто услуги, включително банки.


По-рано тази седмица Goldman Sachs заяви, че ще предложи "пълния спектър" от криптоинвестиционни услуги за избрани клиенти. Мери Рич, глобалният ръководител на дигиталните активи на банката, заяви, че това се дължи на условен брой клиенти, които искат инфлационни хедж активи.


Също така е вероятно, както Пауъл намекна, банките да се борят, за да останат актуални.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Free Bitcoin АПР. 3, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 4, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM Emil Shalev АПР. 4, 2021 Крипто валутите накрая ще получат един К_Р Pi АПР. 5, 2021 Pi е нова виртуална валута, разработена от докторанти в Станфорд, с над 10 милиона членове по целия свят. За да получите своите Pi, последвайте този линк https://minepi.com/dejavumk и използвайте потребителското ми име (dejavumk) като код за покана. Jaro АПР. 5, 2021 Ако искаш да печелиш Безплатно биткойн влез през този линк https://freebitco.in/?r=41549837 направи си регистрация.Трябва да си последователен и да следиш сайта ежедневно.Аз лично направих добри пари за определено време.
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Акциите на Alibaba скочиха след рекордната антимонополна глоба от 2.8 млрд. долара

Топ мениджърите в компанията, основана от милиардера Джак Ма, казаха на инвеститорите, че докато китайските регулатори продължават по-широко разследване на конгломератите в технологичната индустрия в ...
АПР. 15, 2021 15:52 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grab се съгласява да сключи най-голямата SPAC сделка в света

Grab заяви, че възнамерява да включи в Nasdaq под символа GRAB след приключване на сделката.Компаниите за придобиване със специално предназначение са кухи компании, създадени за набиране на капитал за...
АПР. 15, 2021 14:48 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата банка в Южна Корея вече е част от Управителния съвет на Hedera Hashgraph

В съобщение от 14-ти април Shinhan обяви, че е станал последният член на Управителния съвет на Hedera, който разширява усилията си в областта на “дигиталната трансформация”. Hedera рекламира своя хешг...
АПР. 15, 2021 12:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейската инвестиционна банка планира да издаде дигитални облигации на блокчейн

Според доклад на Bloomberg от вторник, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) възлага на Goldman Sachs, Banco Santander SA и Societe Generale AG оценка на възможността за уреждане и регистриране на об...
АПР. 14, 2021 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света