НАЧАЛО Други

Крипто борсата Kraken вече има лиценз за работа в Обединените арабски емирства

април 25, 2022 14:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Kraken вече има лиценз за работа в Обединените арабски емирства

С новия оперативен лиценз в Абу Даби, Kraken има за цел да осигури достъп до глобална ликвидност на местните инвеститори чрез търговски двойки в дирхам (AED).

Калифорнийската крипто борса Kraken става втората платформа за виртуални активи след Binance, която получи регулаторно одобрение за работа в международния финансов център и свободна зона на Абу Даби, Abu Dhabi Global Market (ADGM).

В интервю за CNBC управляващият директор на Kraken Къртис Тинг обяснява важността на диверсификацията на търговските двойки с местни валути, вместо да се използват традиционно наличните щатски долари или британски лири на глобалните пазари.

С новия оперативен лиценз в Абу Даби Kraken има за цел да се интегрира по-добре с местните банки и доставчиците на платежни услуги. Според Тинг това ще помогне на крипто борсата да донесе ликвидност на глобално ниво в региона на Обединените арабски емирства.

Позовавайки се на съществуващите огромни търговски обеми на Дубай, т.е. над $25 милиарда в криптовалута годишно, Тинг добави, че “регионът е готов и те чакат регулирано предлагане като нашето”. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум китовете се насочват към Shiba Inu на фона на спада

Докато работи като напълно лицензирана крипто борса, Kraken ще предлага двойки дирхам на Обединените арабски емирства (AED) за местни инвеститори:

“За нас е наистина важно да улесним достъпа до глобалните пазари и глобалната ликвидност, като гарантираме, че инвеститорите и търговците в региона имат достъп до местни валути [търговска двойка].”

В допълнение към Абу Даби, конкурентната крипто борса Binance вече е получила регулаторни одобрения от още два региона в Близкия изток – Бахрейн и Дубай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене