НАЧАЛО Други

Kraken предлагат $100 000 за изчезналите средства от QuadrigaCX

МАР. 1, 2019 13:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Kraken предлагат $100 000 за изчезналите средства от QuadrigaCX

Крипто борсата Kraken обяви награда от $ 100,000 за откриването на липсващите средства на QuadrigaCX в Канада. Kraken обяви офертата в блог пост на 28-ми февруари.


QuadrigaCX се сблъска с финансови затруднения след внезапната смърт на основателя си Джери Котън през декември миналата година. Оттогава Quadriga нямат достъп до студените си портфейли, където са съхранявани по-голямата част от активите, тъй като Котън очевидно е единствения отговорен за портфейлите и съответните ключове.

Quadriga имаше само $ 286,000 в кеш, а дължи $ 198,435,000 на своите потребители. Изправена пред несъстоятелност, борсата търси защита на кредиторите в канадския съд.

Сега, Kraken предлага до $ 100,000 във фиат или дигитална валута като награда за информация, която би могла да доведе до откриването на липсващите активи. В съобщението Кraken отбелязва, че може да приключи програмата за награди във всеки един момент.

Всички следи, събрани от Kraken, ще бъдат предоставени на ФБР, канадската RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай.

Както вече беше съобщено, Котън може да е запазил личните ключове на борсата на хартия в сейф. В интервю за “True Bromance Podcast” през февруари 2014, Котън обясни, че най-добрият начин да запазите частни ключове е да ги отпечатате и да ги запазите в офлайн в сейф. Тогава Котън каза:

По същество ние (QuadrigaCX) поставихме куп хартиени портфейли в сейфа, като помня адресите. Така че ние просто изпращаме пари до тях, не е нужно да се връщаме в банката всеки път, когато искаме да вложим пари в нея. Ние просто изпращаме пари от нашето Биткойн приложение директно към тези хартиени портфейли и ги пазим по този начин.

В средата на февруари, пост в Reddit посочи пет адреса, за които се твърди, че са свързани с Quadriga, като отбелязва, че броят им е само част от общия брой свързани портфейли. Сделките, изпращани на адресите, са приблизително равни на сумата BTC, които Quadriga погрешно са изпратили до заключени студени портфейли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света