НАЧАЛО Крипто Крими

Крадци на СИМ-карти откраднали $5М в крипто

ДЕК. 14, 2018 15:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крадци на СИМ-карти откраднали $5М в крипто

Престъпна групровка крадяща СИМ-карти, водена от Джоел Ортиз, 20-годишен от Бостън, са задигнали общо 5 млн. долара в криптовалута от над 40 жертви.


Те са използвали техника, известна като "swapping", което е, когато хакерът измами мобилния оператор, за да получи контрол върху нечия СИМ карта. Това е първият известен случай на sim swapping, включващ Биткойн.

След като хакерите придобият контрол над SIM картата, те имат пълен достъп до телефона, което им позволява да крадат пароли и да разбиват имейли. Голяма част от откраднатата криптовалута беше от влизане в чужди имейли, за да се придобие чувствителна информация. 2-FA е най-силната защита за криптовалутен портфейл, но sim swapping напълно компрометира защитата. Хакерът също изпраща текстови съобщения до членовете на семейството на жертвата, за да ги изнуди да изпратят дори още повече пари.


Ортиз е таргетирал богатите крипто търговци и инвеститори и изглежда, че всъщност е отишъл на Consensus конференцията в Ню Йорк, за да намери своите жертви.


По време на конференцията имаше три случая на хак за милиони долари в Биткойн. 1 милион долара от откраднатите пари бяха средства от първоначално предлагане на монети.

Полицията успя да открие Ортиз, като изпрати заповед за разследване до AT & T за телефонния номер на жертвата, което разкри, че телефонният номер на жертвата се използва от две устройства, които Ортиз е контролирал. Полицията изпрати заповед за претърсване до Google за информацията от тези два телефона и намери търсения за замяна на СИМ, снимка на Ортиз и друга информация за неговите фишинг схеми.

Ортиз понастоящем е в затвора с облигации в размер на 1 милион долара. Той е изправен пред 13 обвинения за кражба на самоличност, 13 обвинения за хакерство и 2 обвинения за кражба. Полицията е успяла да залови само 250,000 долара от Джоел Ортиз досега.

По закон мобилните оператори могат да бъдат виновни и отговорни за щети, тъй като в крайна сметка те са тези, които предадоха на хакерите контрол над телефоните на клиента.

Изображение от tkyszk/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света