НАЧАЛО Крипто Крими

Крадци на СИМ-карти откраднали $5М в крипто

ДЕК. 14, 2018 15:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крадци на СИМ-карти откраднали $5М в крипто

Престъпна групровка крадяща СИМ-карти, водена от Джоел Ортиз, 20-годишен от Бостън, са задигнали общо 5 млн. долара в криптовалута от над 40 жертви.


Те са използвали техника, известна като "swapping", което е, когато хакерът измами мобилния оператор, за да получи контрол върху нечия СИМ карта. Това е първият известен случай на sim swapping, включващ Биткойн.

След като хакерите придобият контрол над SIM картата, те имат пълен достъп до телефона, което им позволява да крадат пароли и да разбиват имейли. Голяма част от откраднатата криптовалута беше от влизане в чужди имейли, за да се придобие чувствителна информация. 2-FA е най-силната защита за криптовалутен портфейл, но sim swapping напълно компрометира защитата. Хакерът също изпраща текстови съобщения до членовете на семейството на жертвата, за да ги изнуди да изпратят дори още повече пари.


Ортиз е таргетирал богатите крипто търговци и инвеститори и изглежда, че всъщност е отишъл на Consensus конференцията в Ню Йорк, за да намери своите жертви.


По време на конференцията имаше три случая на хак за милиони долари в Биткойн. 1 милион долара от откраднатите пари бяха средства от първоначално предлагане на монети.

Полицията успя да открие Ортиз, като изпрати заповед за разследване до AT & T за телефонния номер на жертвата, което разкри, че телефонният номер на жертвата се използва от две устройства, които Ортиз е контролирал. Полицията изпрати заповед за претърсване до Google за информацията от тези два телефона и намери търсения за замяна на СИМ, снимка на Ортиз и друга информация за неговите фишинг схеми.

Ортиз понастоящем е в затвора с облигации в размер на 1 милион долара. Той е изправен пред 13 обвинения за кражба на самоличност, 13 обвинения за хакерство и 2 обвинения за кражба. Полицията е успяла да залови само 250,000 долара от Джоел Ортиз досега.

По закон мобилните оператори могат да бъдат виновни и отговорни за щети, тъй като в крайна сметка те са тези, които предадоха на хакерите контрол над телефоните на клиента.

Изображение от tkyszk/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

Хакерите успяха да осъществят достъп и да откраднат над $80 милиона от Qubit Finance, която се основава на Binance Smart Chain, потвърдено чрез туит в петък. Адресите, свързани с хака, откраднаха 206,...
ЯНУ. 28, 2022 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света