НАЧАЛО Други

Коя криптовалута ще разпали следващия бичи пазар?

ноември 10, 2018 19:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коя криптовалута ще разпали следващия бичи пазар?

Покрай случващото се в момента, може да се очаква нов драматичен скок в цените на криптовалутите, подобен на този, който видяхме през 2017 г. Въпреки това Биткойн, най-голямата цифрова валута в света, може би няма да предизвика експлозията този път.

Кaкво следва за крипто пазара?

Тази година беше ужасяваща за крипто пазара. Някои цифрови валути са загубили 80% от високите си стойности, постигнати през януари 2017 г.

Въпреки това, за някои икономисти, тези ниски стойности може да се окажат полезни за пазара. В действителност, позовавайки се на депресирания крипто пазар, икономистът и писател на Bloomberg, Тайлър Коуен, пише: „Но може би това развитие е точно това, от което се нуждаем за да може криптото да предприеме следващата крачка напред“.

През последните няколко седмици, цената на Биткойн се увеличава скромно, но в същото време постоянно. В момента на писане, индексът на волатилност на Биткойн за последната 30-дневна прогноза е 1,57%, а за последната 60-дневна прогноза е 1,55%.

Инвеститорите смятат, че ниската волатилност на най-голямата криптовалута е окуражаваща, тъй като би могла да помогне на биткойн, за да получи сцепление като метод за плащане и като „цифрово злато“ за съхранение на стойност.

Освен това Комисията за обмен на ценни книжа на САЩ (SEC) може да разглежда благоприятно ниската волатилност на биткойн, когато решава дали да одобри или отхвърли предложенията за Биткойн ETF. Всъщност ниската волатилност може да бъде доказателство, че манипулирането на цените намалява.

Сега, много крипто анализатори очакват експлозия при цените на крипто, тъй като пазарът е доста праволинеен, което може да е показателно за достигане на възможното дъно. В тази връзка, Антъни Кътбъртсън пише:

Анализаторите на криптовалути смятат, че пазарът може да е на прага да повтори миналогодишни скок в цените.

Въпреки това, Кътбърсън отбелязва:

Единствената разлика е, че този път Биткойн може и да не е в центъра на събитията.

Може ли ETH или XLM да бъде следващата искра?

Въпросът е, ако биткойн няма да бъде този, който запалва ракетата за следващата експлозия на цената на крипто, тогава коя валута ще бъде катализаторът?

Етериум или криптовалута базирана на Eтериум може да бъде кандидат. Базираните на Етериум мрежи „няма да чакат одобрението на ETF“ и си проправят път на следващия бичи пазар.

Кътбъртсън цитира технологичния експерт Ян Маклауд от Thomas Crown Art, който казва, че етериум може да е на ръба на монументален глобален пробив.

Или, детонаторът може да е крипто токен като Stellar Lumens (XLM).

Blockchain съобщиха, че от 6 ноември 2018 г. те раздават $125 милиона в XLM на своите потребители на портфейла Blockchain, които са се регистрирали за airdrop.

https://twitter.com/OneMorePeter/status/1059814576542363648

https://twitter.com/OneMorePeter/status/1059815921055948800

Основанието на Blockchain за airdrop-а е да управлява децентрализацията и популярността или използването на мрежата.

Нека обаче не отстъпваме възможността, че биткойн, който наскоро имаше рожден ден да възпламени следващия взрив на пазара. В края на краищата, Биткойн остава най-голямата криптовалута и продължава да дава решение на много проблеми, което стимулира развитието на компании в сферата на финансовите услуги като например Square.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене