НАЧАЛО Други

Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

ЮНИ. 22, 2018 12:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

Министерството на науката и информационните технологии в Южна Корея обяви основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите.


Тя има за цел да събере 230 млрд. вон (~ $ 207 млн.) До 2022 г., съобщава The News Asia, 21-ви юни.

Според официалното съобщение на министерството, новата инициатива ще подпомогне 10,000 професионалисти от индустрията и 100 компании и ще разшири и комерсиализира шестте съществуващи пилотни блокчейна с подкрепата на министерството.

Тези пилотни проекти имат за цел да използват технологията за недвижими имоти, онлайн гласуване, логистика на кораби, управление на добитъка, митническо освобождаване, недвижими имоти и международно разпространение на електронни документи.

В прессъобщението на министерството също са дадени примери за частни инициативи, които планира да популяризира, включително проекти за "интелигентен град" и "интелигентен завод", блокчейн система за автомобилна индустрия и инициатива за разпространение на "безопасна училищна храна".

В допълнение, корейското правителство ще подкрепи разработването на BaaS (Blockchain-as-a-Service), за да позволи на малките и средни предприятия да прилагат ефективно технологията.

Освен това ще бъдат отпуснати средства за изследователски проекти, разработване на инфраструктура, център за техническа поддръжка, както и за преглед на правни въпроси, специфични за интелигентните договори.

Въпреки че скорошните южнокорейски крипто новини са фокусирани върху кражбата на 30 милиона долара от водещия в Южна Корея криптообмен Bithumb, по-широкото развитие в крипто и блокчейн индустриите тази пролет е по-положително.

През май централната банка на страната започна да проучва идеята за използване на блокчейн, за да осъществи амбициозния си проект за "cashless society" до 2020 г. През същия месец южнокорейското правителство разкри положително преориентиране към вътрешното законодателство за крипто и блокчейн, което предполага че тя планира отново да въведе правни предложения за ICO.

Вчера председателят на една от най-големите южнокорейски компании за игри, Netmarble, който има пазарна капитализация от 12,86 трлн. (Около 11,59 млрд. Долара), заяви, че вярва, че блокова технология "ще се прилага за всички индустрии в бъдеще".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света