НАЧАЛО Други

Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

ЮНИ. 22, 2018 12:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

Министерството на науката и информационните технологии в Южна Корея обяви основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите.

 


Тя има за цел да събере 230 млрд. вон (~ $ 207 млн.) До 2022 г., съобщава The News Asia, 21-ви юни.

Според официалното съобщение на министерството, новата инициатива ще подпомогне 10,000 професионалисти от индустрията и 100 компании и ще разшири и комерсиализира шестте съществуващи пилотни блокчейна с подкрепата на министерството.

Тези пилотни проекти имат за цел да използват технологията за недвижими имоти, онлайн гласуване, логистика на кораби, управление на добитъка, митническо освобождаване, недвижими имоти и международно разпространение на електронни документи.

В прессъобщението на министерството също са дадени примери за частни инициативи, които планира да популяризира, включително проекти за "интелигентен град" и "интелигентен завод", блокчейн система за автомобилна индустрия и инициатива за разпространение на "безопасна училищна храна".

В допълнение, корейското правителство ще подкрепи разработването на BaaS (Blockchain-as-a-Service), за да позволи на малките и средни предприятия да прилагат ефективно технологията.

Освен това ще бъдат отпуснати средства за изследователски проекти, разработване на инфраструктура, център за техническа поддръжка, както и за преглед на правни въпроси, специфични за интелигентните договори.

Въпреки че скорошните южнокорейски крипто новини са фокусирани върху кражбата на 30 милиона долара от водещия в Южна Корея криптообмен Bithumb, по-широкото развитие в крипто и блокчейн индустриите тази пролет е по-положително.

През май централната банка на страната започна да проучва идеята за използване на блокчейн, за да осъществи амбициозния си проект за "cashless society" до 2020 г. През същия месец южнокорейското правителство разкри положително преориентиране към вътрешното законодателство за крипто и блокчейн, което предполага че тя планира отново да въведе правни предложения за ICO.

Вчера председателят на една от най-големите южнокорейски компании за игри, Netmarble, който има пазарна капитализация от 12,86 трлн. (Около 11,59 млрд. Долара), заяви, че вярва, че блокова технология "ще се прилага за всички индустрии в бъдеще".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света