НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Копаенето на Биткойн ще представлява 0.9% от глобалните въглеродни емисии до 2030 г.

СЕП. 22, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Копаенето на Биткойн ще представлява 0.9% от глобалните въглеродни емисии до 2030 г.

Ново проучване на New York Digital Investment Group (NYDIG) прогнозира, че потреблението на енергия на Биткойн ще остане под 0.5% от общата глобална сума през следващото десетилетие.

NYDIG публикува този месец своето проучване, именувано „Bitcoin Net Zero“, установявайки, че потреблението на енергия и въглеродните емисии на Биткойн няма да скочат през следващите години, дори ако цените го направят.


Проучването, написано от партньора на Castle Island Ventures Ник Картър и основателя на NYDIG Рос Стивънс, обсъжда как въглеродните емисии на мрежата могат да се променят в бъдеще в зависимост от колебанията в цената на Биткойн (BTC), трудността при добива и консумацията на енергия.


Най-агресивните перспективи на проучването установиха, че емисиите на Биткойн все още ще представляват малки части от общата сума в световен мащаб, дори ако цената на BTC се изстреля значително нагоре до 2030 г., в заключение:


Дори в нашия най-агресивен сценарий при [изключително] висока цена, при който Биткойн достига $10 трилиона [капитализация] до 2030 г., емисиите му възлизат само на 0.9% от общата сума в света, а разходите за енергия са само 0.4% от общия обем.


Докладът прогнозира бъдещото развитие на добива на Биткойн въз основа на данни от 2020 г. Изследователите изчисляват историческото потребление на електроенергия от Биткойн копачите като функция на мрежовия хашрейт и машинната ефективност.


За 2020 г. авторите са установили, че Биткойн е консумирал 62 тераватчаса (TWh) електроенергия и е произвел 33 милиона тона емисии на въглероден диоксид, което представлява само 0.04% от световното потребление на енергия и 0.1% от глобалните въглеродни емисии.


Авторите твърдят, че въглеродните отпадъци, свързани с добива на Биткойн, са „незначителни в глобален план“ през 2020 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)


В момента добивът на BTC използва 101 TWh годишно, или 0.45% от световната електроенергия. Според университета в Кеймбридж мрежата на Биткойн консумира повече енергия от цялата страна на Филипините.


Университетът обаче също така установи, че Биткойн консумира по-малко електроенергия общо от всички хладилници в САЩ, взети заедно, и само 4.6% от общата енергия, използвана за климатизация на жилища в световен мащаб.


Докладът също така заключава, че перспективите за „декарбонизиране“ на Биткойн добива в бъдеще показват значителни обещания, като се посочва :


В дългосрочен план интензивността на въглеродните емисии на Биткойн (а с него и абсолютните въглеродни емисии на Биткойн) ще намалее, тъй като развитието на възобновяеми източници продължава и страните се стремят да декарбонизират електрическите си мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света