НАЧАЛО Други

Компанията на Бъфет инвестира $600 милиона в две финтех фирми

НОЕ. 1, 2018 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Компанията на Бъфет инвестира $600 милиона в две финтех фирми

Въпреки очевидното пренебрежение на Бъфет към крипто и финтех, две инвестиции на стойност $ 300 милиона в две финтех платежни фирми предполагат, че Berkshire Hathaway може да са готови да се присъединят към криптосферата.

Смяна на мнението?


В понеделник Wall Street Journal (WSJ) съобщи, че международният инвестиционен конгломерат на Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway се спряга, че е инвестирал близо $600 милиона в две финтех фирми, фокусирани върху нововъзникващите пазари.

Бъфет, който е известен крипто скептик, също изразява своята непрязън към криптовалутите и казва, че "Биткойн не е инвестиция", тъй като "не произвежда нищо". Той вярва, че "BTC е отрова и нито е валута, нито начин за инвестиране". Следователно има смисъл, че най-новите инвестиции са управлявани от Тод Комбс, който е един от двата портфейлни мениджъри на Berkshire.


Berkshire Hathaway поемат риска


През август Berkshire инвестира $300 милиона в Paytm, най-големият доставчик на мобилни разплащания в Индия, а миналата седмица фирмата харчи $300 милиона за закупуване на IPO акции в бразилския процесор за плащания StoneCo. Тези инвестиции повишават вниманието, тъй като инвеститорите отдавна са размишлявали в каква посока ще предприеме фирмата в отсъствието на Бъфет, тъй като се смята, че акциите на Berkshire Hathaway имат премия благодарение на "оракула" на блестящото лидерство на Омаха.

Освен това е известно за Бъфет, че прави инвестиции предимно в компании като Coca-Cola, Wells Fargo, Bank of America и Phillips 66. Сегашните инвестиции във финтех компании представляват нехарактерно отклонение от традиционните инвестиции на Berkshire.

Разбира се, Бъфет вече коментира, че инвестициите в техния сектор са отстранени от неговия опит. От друга страна, Комбс има голям опит с инвестирането в технологичния сектор, тъй като управлява хедж фонд със значителни инвестиции в сектора и сега има място в борда на Paytm.

Понастоящем, Berkshire Hathaway разполага със $711,9 милиарда управлявани активи (AUM) и тези неотдавнашни инвестиции показват, че Berkshire "разширява" разпределенията в сектора на портфолиото си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света