НАЧАЛО Други

Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

ЮНИ. 27, 2018 11:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

Diamond Offshore Drilling Inc. заявява, че мисията им е да "предостави нови перспективи за предвиждане и разрешаване на сложни дълбоководни предизвикателства".

 

Офшорна сондажна компания ще предложи приложение, базирано на блокчейн, за оптимизиране на строителните работи и свързаните с тях дейности, с акцент върху управлението на веригата за доставки.В съответствие с тази мисия, компанията се стреми да насърчава ефикасността и да намали общите разходи за собственост в офшорната сондажна индустрия със своята услуга за сондиране на основата на блокчейн, чието стартиране бе обявено на 25-ти юни.


Блокчейн платформата за сондиране включва пет ключови модула:  • The Supply Chain & Ligistics Manager създава прозрачност в цялата верига за снабдяване на сондажи;

  • The Well Planner показва действителни и планирани данни;

  • The Spend Monitor консолидира разходите, свързани с изграждането на сондажите, и сравнява това със зададения бюджет;

  • The Dynamic Critical Path показва закъснения в процеса в реално време

  • The Performance Tracker, както подсказва името, следи показателите за ефективност.


Тези модули са очевидно приспособими и мащабируеми, за да отговарят на индивидуалните кладенци за сондиране или услия за мулти-сондиране на няколко кладенци. Тази платформа ще бъде използвана през целия жизнен цикъл на проекта за изграждане на кладенец от доставка до производство. Освен това, платформата на Diamond твърди, че позволява 24/7 достъп до процеса на изграждане на кладенеца.


Въпреки че специфичните подробности за системата и реализацията на платформата остават неясни, блокчейн технологията може да помогне за облекчаване на проблемите с веригата за доставки, които засягат бранша за сондажи в морето.


Например една компания за сондиране може да пропусне критична "част", необходима за изграждането на добро оборудване за платформата от една страна, а също така и на квалифицирана работна ръка, необходима за експлоатацията на тези платформи.

Записки на блокчейн на веригата за доставки и допълнителните данни биха могли да предупреждават заинтересованите страни за потенциален недостиг на доставки, например чрез EDCC, който да предупреди екипа, когато нивата на доставка паднат под определен праг.

"Diamond регистрират печалба на акция от 14 цента", пише Марк Едуардс, президент и главен изпълнителен директор на Diamond, като споделя резултатите от първото тримесечие на компанията на 30-ти април. "Въпреки продължаващите предизвикателства на пазара за офшорни сондажи, можем да осигурим работа за нашите платформи".

Освен сондажната индустрия, различни компании и групи експериментират с решения за веригата за доставки, базирани на блокчейн. По-рано този месец южноиндийският щат Керала съобщи, че иска да подобри управлението на веригата за доставки на определени храни чрез блокчейн технология. През април, конгломератът за електроника Samsung разкри, че се занимава с блокчейн решения за своята глобална верига за доставки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света