НАЧАЛО Други

Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

ЮНИ. 27, 2018 11:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

Diamond Offshore Drilling Inc. заявява, че мисията им е да "предостави нови перспективи за предвиждане и разрешаване на сложни дълбоководни предизвикателства".

Офшорна сондажна компания ще предложи приложение, базирано на блокчейн, за оптимизиране на строителните работи и свързаните с тях дейности, с акцент върху управлението на веригата за доставки.В съответствие с тази мисия, компанията се стреми да насърчава ефикасността и да намали общите разходи за собственост в офшорната сондажна индустрия със своята услуга за сондиране на основата на блокчейн, чието стартиране бе обявено на 25-ти юни.


Блокчейн платформата за сондиране включва пет ключови модула:  • The Supply Chain & Ligistics Manager създава прозрачност в цялата верига за снабдяване на сондажи;

  • The Well Planner показва действителни и планирани данни;

  • The Spend Monitor консолидира разходите, свързани с изграждането на сондажите, и сравнява това със зададения бюджет;

  • The Dynamic Critical Path показва закъснения в процеса в реално време

  • The Performance Tracker, както подсказва името, следи показателите за ефективност.


Тези модули са очевидно приспособими и мащабируеми, за да отговарят на индивидуалните кладенци за сондиране или услия за мулти-сондиране на няколко кладенци. Тази платформа ще бъде използвана през целия жизнен цикъл на проекта за изграждане на кладенец от доставка до производство. Освен това, платформата на Diamond твърди, че позволява 24/7 достъп до процеса на изграждане на кладенеца.


Въпреки че специфичните подробности за системата и реализацията на платформата остават неясни, блокчейн технологията може да помогне за облекчаване на проблемите с веригата за доставки, които засягат бранша за сондажи в морето.


Например една компания за сондиране може да пропусне критична "част", необходима за изграждането на добро оборудване за платформата от една страна, а също така и на квалифицирана работна ръка, необходима за експлоатацията на тези платформи.

Записки на блокчейн на веригата за доставки и допълнителните данни биха могли да предупреждават заинтересованите страни за потенциален недостиг на доставки, например чрез EDCC, който да предупреди екипа, когато нивата на доставка паднат под определен праг.

"Diamond регистрират печалба на акция от 14 цента", пише Марк Едуардс, президент и главен изпълнителен директор на Diamond, като споделя резултатите от първото тримесечие на компанията на 30-ти април. "Въпреки продължаващите предизвикателства на пазара за офшорни сондажи, можем да осигурим работа за нашите платформи".

Освен сондажната индустрия, различни компании и групи експериментират с решения за веригата за доставки, базирани на блокчейн. По-рано този месец южноиндийският щат Керала съобщи, че иска да подобри управлението на веригата за доставки на определени храни чрез блокчейн технология. През април, конгломератът за електроника Samsung разкри, че се занимава с блокчейн решения за своята глобална верига за доставки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света