НАЧАЛО Други

Компанията зад Bithumb получи финансиране от $200 милиона

април 16, 2019 11:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компанията зад Bithumb получи финансиране от $200 милиона

Компанията-майка на Bithumb, Blockchain Exchange Alliance [BXA], получи огромно финансиране от $200 милиона по време на кръга от серия А.

Тази огромна сума беше предложена от японския фонд ST Blockchain. Макар че се намира в Япония, ST Blockchain Fund се интересува от инвеститори от цял свят, включително от Европа и САЩ.

BXA набира средства, за да изведе Bithumb на международно ниво. Bithumb, вече една от най-големите борси в Южна Корея. Планира се да се разшири на международните пазари с нови търговски двойки.

Според прессъобщение на BXA:

Фондът споделя нашата визия за създаване на глобална платформа за дигитален обмен, която може ефективно да прехвърля стойност трансгранично, с по-ниски разходи, което е основната причина за това инвестиционно решение.

Новината за огромно финансиране идва след като Bithumb загуби около $13 милиона през март след хак. Според доклади, това се смята за вътрешна работа, направена, за да заблуди компанията. В публичния одит на трета страна обаче, Bithumb увери инвеститорите, че средствата им са в сигурно хранилище.

Bithumb също беше хакнат през 2018, загубвайки около $30 милиона. Въпреки това, цифрата е по-късно коригирана на $17 милиона. Инвестицията на ST ще бъде много необходим тласък за Bithumb, борса, която се възползва от големи загуби. Отчетено е, че южнокорейския обмен отчита загуби от над $180 милиона, откакто цената на Биткойн спадна, а също така трябваше да уволни половината от персонала си миналия месец.

Времето на инвестицията също е в съответствие с повишаващите се цени на криптовалутите, особено след като Биткойн накрая преодоля нивото от $5000.</s tron g>

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.